Ικανοποιημένος ήταν. Χαρούμενος όμως, όχι. Και δεν θα μπορούσε άλλωστε, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ο Λούης Τσάτουμας έχασε στις λεπτομέρειες το μετάλλιο αλλά όπως δήλωσε και ο ίδιος, δεν μπόρεσε να βγάλει το μεγάλο άλμα.

«Δεν μπορούσα να διεκδικήσω κάτι περισσότερο. Είχα κάποια καλά άλματα στην αρχή, ειδικά στο δεύτερο άλμα μου θα μπορούσε να είναι πολύ πιο μεγάλο καθώς πάτησα 20-25 πόντους πίσω και παρ’ όλα αυτά ήταν στα 7,90 μέτρα. Ένιωσα ωραία μέσα στον αγώνα αλλά μέχρι εκεί μπορούσα να φτάσω. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Στις τρεις πρώτες προσπάθειες σίγουρα θα μπορούσα να κάνω μια επίδοση για να μπω στα μετάλλια αλλά πατούσα πολύ πίσω. Ήθελα το μετάλλιο αλλά δεν ήρθε. Μου βγήκε όλη η κούραση από τις προπονήσεις και αυτό ήταν ένα μειονέκτημα. Δεν επηρεάστηκε από τα μεγάλα άλματα του Juska και του Torneus στην αρχή. Εγώ έκανα τον αγώνα μου κανονικά. Απλά δεν ήμουν τόσο τυχερός στις πρώτες προσπάθειες στη βαλβίδα. Έπρεπε να το ρισκάρω περισσότερο στην αρχή αλλά ήθελα να ξεκινήσω σωστά και καλά. Έκανα τον αγώνα μου, μπορεί να σου βγει η επίδοση από το πρώτο άλμα αλλά μπορεί και να μην σου βγει και καθόλου».

Το πρόβλημα που είχα παρουσιαστεί στον προκριματικό με τα σημάδια των αθλητών, δεν εμφανίστηκε σήμερα στον τελικό:«Σήμερα ήταν πολύ καλύτερα, το θέμα με τα σημάδια στο διάδρομο. Ήμασταν μόνο οκτώ οπότε μπορούσες να τα δεις ξεκάθαρα. Τα έβλεπες όλα».

Για τα λόγια του προπονητή του Δημήτρη Βασιλικού, μετά το τέλος του αγώνα είπε: «Είναι ευχαριστημένος. Περίμενε κι αυτός- όπως κι εγώ- στα πρώτα τρία άλματα να γράψει γύρω στα 8,10 μ., όχι παραπάνω. Ουσιαστικά το έκανα αλλά πατώντας πίσω, η επίδοση που μετρούσε ο κριτής δεν ήταν τόσο μεγάλη. Έτσι είναι οι αγώνες, δεν μπορείς να κάνεις κάτι».

Δείτε ακόμη:

Εκεί όπου ανήκει ο Δουβαλίδης: στην ελίτ της Ευρώπης -6ος στον τελικό (photo & video)

H τρομερή εκκίνηση, ο επίμονος ρέκορντμαν και μια 40άρα στον τελικό

Δίδυμο… κορυφής και τελικού -Κυριακοπούλου και Στεφανίδη πήραν το «εισιτήριο»

Στον τελικό ο Δουβαλίδης! -7.62 και τρέχει ξανά απόψε

Lavillenie και Kudlicka μίλησαν στο StivoZ- Υπολογίσιμος αντίπαλος ο Φιλιππίδης

Μία τραγική ιστορία, ένας κικ μπόξερ, τούμπες και κλάματα -Μικρά & περίεργα από την Πράγα (photos)

Η Thompson έγραψε «ιστορία» στο 5αθλο -Τι έγινε το πρωί της Παρασκευής στην Πράγα

Δεν τα κατάφερε η Φιλάνδρα -Ρεκόρ Ευρώπης Νεανίδων ξανά από την Hinriksdottir

Οι συγκάτοικοι της ελληνικής αποστολής: Οι μαμάδες, οι πλακατζήδες και οι πιτσιρίκες

Δουβαλίδης: Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι τον τελικό στόχο

Εύκολη δουλειά για Δουβαλίδη -7.67 και ραντεβού στον ημιτελικό το απόγευμα

Πρόγραμμα, αποτελέσματα και ό,τι θέλετε να ξέρετε για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Αποστολή στην Πράγα: Δημήτρης Κελεπούρης

Προηγούμενο άρθροΣτη μάχη της πρόκρισης τέσσερις ακόμη Έλληνες στην Πράγα το Σάββατο
Επόμενο άρθροΠώς εξελίχθηκαν τα πρωινά αγωνίσματα του Σαββάτου στο Ευρωπαϊκό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ