Τόσα χρόνια, ο κόσμος αναρωτιόταν αν θα βρεθεί ποτέ ο αθλητής που θα ξεπεράσει τον “τσάρο” των αιθέρων. Και τώρα ο Renaud Lavillenie έχει αναγκάσει τους φιλάθλους να αναρωτιούνται σε κάθε αγώνα του το αν πρόκειται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Γάλλος φλέρταρε με το ρεκόρ που σημείωσε ο ίδιος πέρυσι στο επί κοντώ με 6,16 μ. Και αυτή τη φορά, στον αγώνα του στην πόλη Νεβέρ. Ο Lavillenie πέρασε τα 6,01 μ. και αμέσως μετά ζήτησε να ανέβει ο πήχης στα 6,17 μ., επιχειρώντας για μία ακόμη φορά να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο καλά καλά δεν έχει συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής.

Εννοείται ότι το 6,01 μ. είναι η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, ένα εκατοστό ψηλότερα από το άλμα που είχε κάνει ο Γάλλος πριν από δύο εβδομάδες στην πόλη Ρουέν. Πλέον, ο Lavillenie έχει στο ενεργητικό του 9 “πτήσεις” πάνω από τα 6 μέτρα και ακόμη θα ακολουθήσουν πολλές όπως δείχνει.

Εντυπωσιακή όμως ήταν και η Fabiana Murer στο ίδιο μίτινγκ. Η Βραζιλιάνα “πέταξε” πάνω από τα 4,83 μ., βελτίωσε κατά ένα εκατοστό το ατομικό της ρεκόρ που είναι και ρεκόρ Νοτίου Αμερικής σε κλειστό στίβο, ενώ είναι η έκτη κορυφαία άλτρια όλων των εποχών. Και βέβαια, βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας με τις φετινές επιδόσεις.

Ο Bascou 7.51
Ο Lavillenie δεν είναι ο μοναδικός Γάλλος που μονοπωλεί το αγώνισμά του. Το ίδιο κάνει φέτος και ο Dmitri Bascou στα 60 μ. Εμπόδια, αν και όχι βέβαια σε επίπεδο να απειλεί ρεκόρ. Παρόλα αυτά, εμφανίζεται ολοένα και πιο γρήγορος και σε αγώνες στο Μοντεβίλ κατέβασε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για τη σεζόν στα 7.51.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΣτα 5,50 μ. έμεινε ο Φιλιππίδης- Ένα πρόβλημα στον προσαγωγό στάθηκε εμπόδιο
Επόμενο άρθροΣτα 4,40μ. η Στεφανίδη – 4η θέση στη Βοστόνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ