Πέρα από τα οικονομικά ζητήματα, οι τροποποιήσεις στο καταστατικό του ΣΕΓΑΣ ήταν εξίσου βασικό ζήτημα στη γενική συνέλευση του ΣΕΓΑΣ που έγινε το Σάββατο και στην οποία πήραν μέρος 115 εκπρόσωποι σωματείων από τα 199 που έχουν δικαίωμα ψήφου.

«Σε εποχή κρίσης, όχι μόνο οικονομικής, από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς είναι να ανασυγκροτήσει το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο κινείται. Εάν δεν κάνουμε τομές σε ζητήματα που χαλάνε τη βολή του καθενός μας δεν θα πάμε μπροστά», έδωσε το στίγμα ο Βασίλης Σεβαστής παρουσιάζοντας τις τροποποιήσεις του καταστατικού.

Δύο ήταν οι βασικότερες από τις προτάσεις. Η μία η μείωση του αριθμού των τακτικών μελών του ΔΣ από 21 σε 15 και των αναπληρωματικών μελών από τα επτά σε πέντε. Η δεύτερη, η πρόταση που τα τελευταία χρόνια επαναλάμβανε ο Σεβαστής ως πρόεδρος της ομοσπονδίας και την στήριξε στη συνέχεια ο Κώστας Παναγόπουλος, για να περάσει πλέον και επίσημα στο καταστατικό της ομοσπονδίας. Η μείωση των ΕΑΣ του ΣΕΓΑΣ.

«Πριν υπήρχε η αντιστοίχιση των ΕΑΣ με τους νομούς, τώρα θα γίνει με τις περιφέρειες. Δεν λέμε ότι πρέπει να γίνουν 13 ΕΑΣ και τέλος. Ξέρουμε πως υπάρχουν ιδιαιτερότητες- στις οποίες θα πάρει σχετική απόφαση το ΔΣ για εξαιρέσεις όπου κριθεί ότι υπάρχει πρόβλημα- αλλά πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα», επεσήμανε ο Σεβαστής.

Οι προτάσεις για τις τροποποιήσεις του καταστατικού εγκρίθηκαν, ενώ ομόφωνα εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για την προηγούμενη χρονιά.

Προηγούμενο άρθρο«Η διεκδίκηση συνεχίζεται»
Επόμενο άρθροΝέοι αγώνες, παντού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ