Καλωσορίζουμε στην παρέα του StivoZ.gr τον δημοσιογράφο Κώστα Μπάκο. Διαβάστε παρακάτω την πρώτη του ανάρτηση στο blog του “…Έτσι το βλέπω“. Απ’ εδώ και περά, θα τον διαβάζετε… συχνά.

Η διάκριση αρχικά στο Πόρτλαντ, τον Μάρτιο, στον κλειστό, στη συνέχεια στο Αμστερνταμ το καλοκαίρι και φυσικά στο Ρίο στη Βραζιλία είναι οι μεγάλοι φετινοί στόχοι, όμως…
Ότι καλό έρθει, θα μοιάζει με …βόμβα κρότου λάμψης, αν δεν συνδυαστεί από ελπιδοφόρα μηνύματα για το παρόν και το μέλλον στις αγωνιστικές προκλήσεις των πιτσιρικάδων!

Το πώς θα τα πάνε οι μικροί στους αγώνες τους είναι ένα θέμα που θα μάς απασχολήσει στον καιρό του.
Επιβάλλεται όμως μέχρι τότε να συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε τα ταλέντα και οι νεότεροι που όλο και πιο αραιά επι-μένουν στιβικά, να παραμείνουν στο χώρο, για να μην εξαφανιστεί η ζωή στον …πλανήτη (και ΟΧΙ στον …κομήτη) ελληνικός κλασικός αθλητισμός!

Ενας τρόπος είναι να φτιάξουμε ΟΜΑΔΕΣ.

Σε αυτή την προσπάθεια έχει τη δική της ξεχωριστή αξία η κίνηση του ΣΕΓΑΣ με τα καμπ.
Για να γίνει μια ομάδα διεθνώς ανταγωνιστική , πόσο μάλλον μια ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, χρειάζεται πρώτα-πρώτα να… γνωριστούν οι «παίκτες» (και οι προπονητές ) μεταξύ τους και να καταλάβουν όλοι ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να προχωράνε μαζί και να αλλάζουν … «μπαλιές» (και όχι κακίες)!

Εφόσον ο κοινός στόχος (πρέπει να) είναι η συνεχής βελτίωση και εξέλιξη του καθενός μέσα από το σύνολο που είναι ενταγμένος, τότε το «εγώ» οφείλει να δώσει χώρο στο «εμείς».

Στην ανατολή του 2016 με τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί από την ομοσπονδία στίβου προκύπτουν σημαντικές ευκαιρίες επιμόρφωσης κυρίως στους προπονητές .
Οι άνθρωποι που θα μιλήσουν έχουν γράψει πολύ σημαντικές σελίδες στην ιστορία του στίβου και έχουν να πουν χρήσιμα πράγματα.

Οι ομάδες χτίζονται.
Το ταλέντο είναι βασικό «δομικό υλικό» και η…αρχιτεκτονική των προπονητών σε συνδυασμό με την προσπάθεια και τη δουλειά, κάθε μέρα, των αθλητών είναι τα στοιχεία που θα θεμελιώσουν το οικοδόμημα.
Με δεδομένο ότι το παραπάνω οικοδόμημα χρειάζεται κάπου να «πατάει», εδώ προκύπτει η ευθύνη και ο ρόλος της ομοσπονδίας. Του ΣΕΓΑΣ.
Ας κάνει λοιπόν ο καθένας τη δουλειά του όσο μπορεί καλύτερα στον τομέα του κι όλα θα φανούν ξεκάθαρα στην πορεία.
Μπήκαμε σε πορεία κορύφωσης της ολυμπιακής σεζόν και το παρελθόν έχει δείξει ότι είχαμε πάντοτε ομάδα… όταν αλλάζαμε μπαλιές!

Υ.Γ.: Καλή χρονιά, με υγεία, τύχη, επιτυχίες και πολλά νέα ατομικά ρεκόρ.
(Θα) …Τα λέμε!
Κώστας Μπάκος

Προηγούμενο άρθροΗ Κυριακοπούλου κορυφαία αθλήτρια του 2015. Τιμήθηκε ο Ιακωβάκης (+photoz)
Επόμενο άρθροΑναδείξτε τους κορυφαίους του 2015

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ