Το πρόγραμμα για τα αγωνίσματα στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Tokyo δόθηκε στη δημοσιότητα.

-> Πρόγραμμα Tokyo2020

Τα εκτός Σταδίου αγωνίσματα θα έχουν ώρα έναρξης πολύ πρωί στις 6πμ. για να αποφευχθούν οι υψηλές θερμοκρασίες ενώ κατά βάση το πρωινό πρόγραμμα ξεκινάει στις 9πμ και το απογευματινό στις 7μμ και είναι 3ωρα.
Έχουμε 6 ώρες διαφορά με Ιαπωνία, οπότε το κύριο πρόγραμμα σε ώρες Ελλάδος θα είναι 3-6 το πρωί (ή από τα μεσάνυχτα για τα εκτός Σταδίου) και 1-4 το απόγευμα.

Η τελετή έναρξης των Αγώνων είναι στις 24/7/2020 ενώ ο στίβος ξεκινάει μια εβδομάδα μετά, την 31η Ιουλίου και τελειώνει στις 9 Αυγούστου.
Την τελευταία ημέρα, της διοργάνωσης γενικότερα, γίνεται ο Μαραθώνιος Ανδρών. Οι Μαραθώνιοι θα έχουν αφετηρία και τερματισμό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Την 1η ημέρα το πρόγραμμα ξεκινάει με το 20αρι βάδην ανδρών με εκκίνηση-τερματισμό μπροστά στο Παλάτι, με επαναλαμβανόμενη διαδρομή 1χλμ γύρω στους Αυτοκρατορικούς Κήπους (στο 50αρι, που γίνεται μόνο για άνδρες, είναι 2χλμ)

Πέραν των 5 εκτός σταδίου αγωνισμάτων, ακόμα 9 τελικοί θα γίνουν πρωί – οι 4 θα είναι οι δρόμοι μετ’ εμποδίων.

Έπταθλο και δέκαθλο θα διεξαχθούν παράλληλα στις 5-6/8 και τα σύνθετα θα έχουν την τιμητική τους τότε.

Για πρώτη φορά θα γίνει η μεικτή σκυταλοδρομία 4χ400μ. που θα διεξαχθεί τις πρώτες 2 ημέρες, ενώ το πρόγραμμα την προτελευταία ημέρα θα κλείσει με τις παραδοσιακές 4χ400μ.

-> Πληροφορίες διοργάνωσης

Μασκώτ των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ο “Miraitowa” βάσει των Ιαπωνικών λέξεων mirai (μέλλον) και towa (αιωνιιότητα) – και η “Someity” των Παρολυμπιακών Αγώνων που θα ακολουθησουν στις 25/8 – 6/9.

Προηγούμενο άρθροΣτο σπριντ κρίθηκε ο Μαραθώνιος στη Βοστώνη
Επόμενο άρθροΣχολικοί, Β’ φάση – 7 όμιλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ