Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων είναι το πρώτο από τα πρωταθλήματα κατηγοριών που διεξάγεται, και μετά από το πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ στην Πάτρα – όπου οι αθλητές κάτω των 18 δεν δικαιούνταν να λάβουν μέρος.

-> Πρόγραμμα /συμμετοχές /όρια Π.Π.&Tbilisi2016

Στα Τρίκαλα, το ΣαββατοΚύριακο 25-26 Ιουνίου, με πάνω από 1000 αθλητές-τριες, το μέλλον του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού θα είναι εκεί.
Φέτος μάλιστα υπάρχει μια ιδιαίτερη συγκυρία, καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί Ευρωπαικό πρωτάθλημα Π/Κ στις 14-17 Ιουλίου στην Τιφλίδα.
Ήδη αρκετά είναι τα παιδιά που έχουν καταφέρει το όριο και αναμένεται κι ελπίζουμε να αυξηθούν.
Επίσης, στις 2 Ιουλίου γίνεται το βαλκανικό Π/Κ στη Σερβία με την ομάδα να συγκροτείται βάσει του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ο Εμμανουήλ Καραλής με την παγκόσμια επίδοση των 5,55μ. στο επικοντώ, ο Οδυσσέας Μουζενίδης με μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ παίδων στην 5κιλη σφαίρα με 21,41μ. και καλύτερη επίδοση ως τώρα φέτος στην Ευρώπη όπως έχει και ο Αντώνης Μέρλος με 2,16μ. στο ύψος, αλλά και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης με 7,43μ. στο μήκος, καθώς και ο Άρης Δρίτσας στα 400μ. εμπόδια με 52.71 που είναι ψηλά στην κατάταξη και όλοι τους σχετικα κοντά στα πανελλήνια ρεκόρ, ξεχωρίζουν στην κατηγορία.
Επίσης από τη μικρότερη κατηγορία (δεν δικαιούται συμμετοχή στην Τιφλίδα, παρά μόνο οι 1999-2000) θα είναι η Ελίνα Τζένγκο που εντυπωσιάζει στον ακοντισμό.

Το πρωτάθλημα έχει το 15% της συνολικής αξιολόγησης των σωματείων και μετέχουν οι αθλητές γεν. 1999-2000 και σε ορισμένα αγωνίσματα με περιορισμούς οι γεν. 2001-2002.

Το πρωτάθλημα των παμπαίδων/παγκορασίδων γίνεται μια εβδομάδα μετά, στις 2-3/7, σε 2 ομίλους (Καβάλα&Ναύπλιο).
Τότε γίνεται και το βαλκανικό Π/Κ (το Σάββατο) αλλά και το βαλκανικό Ε/Ν, ενώ στις 9-10/7 είναι το πανελλήνιο Ε/Ν.

Προηγούμενο άρθροΗ ομάδα για το βαλκανικό με 30- Στόχος τα όρια, τεστ για σκυτάλες γυναικών, επανεμφάνιση Σταματόγιαννη
Επόμενο άρθροΣε καλή κατάσταση ο Δουβαλίδης, πάνω από τα 15μ. η Rojas στη Μαδρίτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ