Μια πολύ μεγάλη επίδοση που θα κάνει το γύρο του κόσμου, έγινε κατά το πανελλήνιο Κ20 στα Ιωάννινα το Σάββατο 1η Αυγούστου 2020.

Η 18χρονη Ελίνα Τζένγκο στην πρώτη και μοναδική της βολή έστειλε το ακόντιο των 600γρ. στα 63,96μ. και όχι μόνο βελτίωσε κατά πολύ το πρόσφατο ρεκόρ της (και πανελλήνιο Κ20) των 61,53μ., αλλά ξεπέρασε κατά 10εκ. και το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας που είχε από το 2015 η Κουβανή Aguilar στους Παναμερικανούς Κ20.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Είχαμε πει ότι θα το κάνουμε και το πετύχαμε. Είχαμε πει ότι θα κάνω μια βολή κι αυτή θα είναι παγκόσμιο ρεκόρ και το καταφέραμε!» είπε αμέσως μετά.

Έγινε μάλιστα η 2η καλύτερη διαχρονικά στις Ελληνίδες (ξεπέρασε Λίκα και Τσιολακούδη) με επικεφαλής τη Μιρέλα Μανιάνι που έχει το πανελ.ρεκόρ με 67,51μ. από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σύδνευ όπου ήταν 2η.
(Ο νέος τύπος ακοντίου για τις γυναίκες -και τα σχετικά ρεκόρ- είναι από το 1999)

Η Τζένγκο είναι αθλήτρια του ΑΣ Κένταυρος Νέας Καλλικράτειας, με προπονητή τον Γιώργο Μποτσκαριώβ ο οποίος είπε σχετικά:

«Η προπόνηση έδειχνε και δείχνει ότι είμαστε πολύ καλά. Είμαστε όλοι χαρούμενοι με την επιτυχία της Ελίνας που έδειξε ότι είναι αθλήτρια αγώνων. Δεν θέλαμε να ζοριστεί άλλο σήμερα. Τώρα θα πάμε στην Πάτρα, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο, για επόμενα συμπεράσματα».

Η Τζένγκο ήταν νικήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας το 2018 στο Buenos Aires, ενώ πέρυσι στο Πανελλήνιο Σχολικό, πάλι στα Ιωάννινα, είχε κάνει παγκόσμια επίδοση κορασίδων με 65,90μ. – με το ακόντιο που ισχύει για την κατηγορία από το 2012, των 500γρ.

Να σημειωθεί πως παγκόσμιο ρεκόρ, από την World Athletics, υπάρχει για τις κατηγορίες των Ανδρών/Γυναικών και των Εφήβων/Νεανίδων (Κ20).
Φυσικά απομένει και μια τυπική διαδικασία για την επικύρωση του ρεκόρ της Τζένγκο από την WA.


Δείτε για την Α’ ημέρα του πανελληνίου Κ20 και:
-> www.stivoz.gr/ioannina-a-imera-neo-rekor-i-emmanoyilidou-ypsiles-epidoseis/

Προηγούμενο άρθροΠεριστέρης: “Μπορώ να παρουσιάσω ακόμα καλύτερες επιδόσεις”
Επόμενο άρθροΙωάννινα, Α’ ημέρα: Νέο ρεκόρ η Εμμανουηλίδου – υψηλές επιδόσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ