Ο Αλέξανδρος Περιστέρης ήταν το πρόσωπο των αγώνων στην Καλαμάτα, μπαινοντας στο “club” των 8μ. στο μήκος.
Ο 24χρονος είναι μέλος μια απόλυτα αθλητικής οικογένειας, με τους γονείς του Θανάση (που ήταν κι από τους κορυφαίους ακοντιστές) και Φλωρεντίνα να είναι προπονητές ενώ ο 2 χρόνια μικρότερος αδερφός του, Άρης, διακρίνεται στα σύνθετα αγωνίσματα. O ίδιος επίσης δεν μένει μόνο στο μήκος, αλλά κάνει και πολύ καλά εμπόδια.

Μετά τον αγώνα στα Παπαφλέσσεια, μίλησε τόσο ο Αλέξανδρος όσο και ο Θανάσης Περιστέρης στον Κώστα Μπάκο για μια σειρά θεμάτων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

Για τη σεζόν

«Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, ο φετινός στόχος θα ήταν μια επίδοση-όριο για συμμετοχή σε μεγάλο διεθνή αγώνα με την Εθνική ομάδα.

Ετσι όπως εξελίχθηκε η σεζόν, όμως, θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όσες ευκαιρίες θα έχουμε και ευελπιστούμε μέσω της παρουσίας και των επιδόσεων να κερδίσουμε και ότι περισσότερο γίνεται σε ουσιαστική στήριξη της προσπάθειάς μας».

Σε ό,τι αφορά την έως τώρα πορεία

«Μπήκα στα δύο μίτινγκ. Στην Καλλιθέα και στην Καλαμάτα αλλά πιο πολύ για να κάνω τεστ και να δω πως είμαι και πώς πάμε με τη φόρα μου.

Βγήκε ένα καλό άλμα στα Παπαφλέσσεια όμως εγώ νιώθω πολύ καλά και πιστεύω ότι μπορώ να παρουσιάσω ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Τώρα θα πάμε στην Πάτρα, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα για ακόμα καλύτερη παρουσία αν βοηθήσουν και οι συνθήκες μέσα στο αγώνα».

Στο αγώνισμά μας, στο μήκος, εκτός από την τεχνική και την κατάλληλη προετοιμασία, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας η ψυχολογία.

Αν δεν το πιστεύεις δεν γίνεται ή γίνεται πολύ πιο δύσκολα.

Η ομάδα μας στην Παιανία (σ.σ. ο ΓΑΣ Παιανίας) με βοηθάει πάρα πολύ και οι γονείς μου, τόσο η μητέρα μου σε κάποια πράγματα όσο και ο πατέρας μου σε ορισμένα άλλα είναι οι άνθρωποι που με καθοδηγούν.

Ακόμα κι αν τελειώσει εδώ η σεζόν αισθάνομαι ότι έχω πετύχει έναν μεγάλο στόχο. Εχω περάσει τα 8,00 μ. που ήταν μια πολύ σημαντική πρόκληση και τώρα συνεχίζουμε για ό,τι καλύτερο.

φώτο: Eurokinissi

-Σου έδωσε συμβουλές ο φίλος σου, ο Λούης Τσάτουμας στην Καλαμάτα;

Μου είπε “το έχεις”.

“Μεγάλωσε λίγο τους διασκελισμούς και να προσέξεις όσο μπορείς να σηκώσεις το κορμί σου στο πάτημα… Μπορείς να κάνεις μεγάλα άλματα”

-Ποιο το μειονέκτημα και το πλεονέκτημά σου στον αγώνα;

Εχω αλλάξει τη φόρα μου και αισθάνομαι ότι ελέγχω καλύτερα το ρυθμό. Ξεκινάω την προσπάθεια πιο στατικός και όχι με fly αναλαμβάνοντας το σχετικό ρίσκο διότι μειώνεται κάπως η ταχύτητά. Με άκυρα δε νομίζω ότι έχω μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι πάνω από 10 εκατοστά όταν συμβαίνουν. Μπαίνω πολύ δυνατά στον αγώνα μου. Προσπαθώ να διατηρώ τη θετική μου διάθεση όσο πιο ψηλά γίνεται.

Η ταχύτητά μου είναι πλεονέκτημα, όμως ακόμα αισθάνομαι ότι πρέπει να δουλέψω σε αρκετούς τομείς. Τόσο στο σημείο που πατάω και σηκώνω το σώμα μου για απογείωση, να μη χάνω εκεί την ταχύτητα που κέρδισα νωρίτερα όσο και με τον τρόπο που προσγειώνομαι, δηλαδή να μην πέφτω πίσω.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

-Για την πρόοδο στις επιδόσεις

Ο Αλεξ από πέρυσι, είχε καλές επιδόσεις κι έδειχνε ότι είναι σε καλή πορεία για να αρχίσει να «γράφει» μεγάλα άλματα. Ηταν καλά και στο μίτινγκ της Καλλιθέας αλλά εκεί έχασε στις λεπτομέρειες κάποιες ευκαιρίες για ανάλογες επιδόσεις.

Είναι πια σε καλή ηλικία να αρχίσει να παρουσιάζει τα αποτελέσματα της δουλειάς που κάνουμε και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό και σε αγώνες εκτός συνόρων είτε ατομικά, είτε με την εθνική ομάδα.

-Για την προπόνηση, το σωματείο και την Παιανία

Η μητέρα του, τον βοηθάει στα εμπόδια κι έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στο να ελέγχει τον ρυθμό του κι εγώ είμαι ο προπονητής του.

Σίγουρα το ότι ξεκινά την προσπάθειά του με σταθερό σημείο, τον βοηθάει να βρίσκει πιο εύκολα βαλβίδα

Με πολύ προσωπική προσπάθεια προσπαθούμε να κρατήσουμε τον σύλλογο, τον ΓΑΣ Παιανίας ενεργό. Υπήρχαν βέβαια οι δυσκολίες αλλά ήρθε και ο κορωνοϊός και μας τσάκισε.

Η δημοτική αρχή, εδώ της Παιανίας, μας βοηθά όσο μπορεί και κάνουν μεγάλες προσπάθειες μήπως και προχωρήσουν έργα υποδομής στην περιοχή μας, όμως η καθημερινότητά μας συνοδεύεται από πολλά προβλήματα.

Κάνουμε προπόνηση, στο κλειστό, στο «σπίτι του βόλεϊ» που υπάρχουν κάποιοι χώροι.

Με πολλά προσωπικά έξοδα και βοήθεια από γονείς αθλητών του συλλόγου μας και κάποιους φίλους αγοράσαμε γεννήτρια για να έχουμε ρεύμα, διότι εκεί οι εγκαταστάσεις είναι διαλυμένες από τις κλοπές και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις όμως οι ρίπτες μας, όπως πχ ο άλλος μου γιός ο Αρης (σ.σ. αγωνίστηκε πέρυσι στο ευρωπαϊκο Κ23 στο δέκαθλο) όταν χρειάζεται να κάνει βολές δεν έχει χώρο και αναγκαστικά πάει έξω και προπονείται εκεί όπου υπάρχουν μπάζα…

-Για τα νέα παιδιά και την προσπάθεια να παραμείνουν στον Κλασικό Αθλητισμό

Εγώ πέρασα καλά στον αθλητισμό που είμαι και παλαιότερος και γι αυτό έσπρωξα και τα παιδιά μου προς αυτή την κατεύθυνση και προσπαθούμε και με τα παιδιά που έρχονται στο σύλλογο να κάνουμε ότι καλύτερο.

Από την εμπειρία μου στα στάδια, έχω διαπιστώσει πως υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο στο να κρατήσουμε τα νέα παιδιά στον στίβο. Συνήθως μετά τα 17 τους χρόνια, φεύγουν. Σταματούν. Συμβαίνει στα περισσότερα σωματεία και θλίβομαι με αυτήν την κατάσταση γενικότερα. Σίγουρα δεν βοηθάνε και οι επιλογές να μην πηγαίνουν πολλοί νεαροί αθλητές σε αγώνες στο εξωτερικό με τις Εθνικές ομάδες. Πολλές φορές μας ρωτούν τους λόγους και δεν ξέρουμε τι να τους απαντήσουμε…

Προηγούμενο άρθροFlash Newz 2020 Ιούλιος
Επόμενο άρθροΙωάννινα: Παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 η Τζένγκο!
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ