Το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού διεξάγεται την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

-> πρόγραμμα/πληροφορίες

Τηλεοπτική μετάδοση θα υπάρξει την Παρασκευή στις 19.00-20.30 (ErtSports) και το Σάββατο στις 18.00-19.30 (ΕΡΤ3).

Με το παγκόσμιο κλειστού να μην διεξάγεται τελικά φέτος, η σεζόν άλλαξε πολλά δεδομένα στα σχέδια αρκετών πρωταθλητών μας.
Επίσης η διεξαγωγή αγώνων καθημερινή ημέρα (Παρασκευή) αλλά και το τριήμερο της Κ.Δευτέρας αναμένεται να αποτρέψουν αρκετό κόσμο να βρεθεί στο ΣΕΦ.
Να σημειωθεί ότι το πανελλήνιο κλειστού δεν προσφέρει καθόλου στην αξιολόγηση των σωματείων.

Παρόλα αυτά, οι αγώνες στο ΣΕΦ πάντα προσφέρουν εμπειρίες και συγκινήσεις, αναμένεται να έχουμε ωραίες αναμετρήσεις και να αναδειχθούν νέοι και μελλοντικοί πρωταθλητές.

Σερί και νίκες

-> νικητές πρωταθλημάτων
-> ρεκόρ αγώνων

Το μεγαλύτερο σερί νικών σε αγώνισμα έχει ο Ανδρέας Δημητράκης με 10 νίκες (στα 1500μ.)
Ο Δημήτρης Τσιάμης έχει 9 σερί, αλλά και 13 συνολικά. Ο Κώστας Φιλιππίδης έχει συνολικά 10 νίκες.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι το κορυφαίο όνομα στη διοργάνωση, όπου εκτός των προαναφερθέντων ξεχωρίζουν και οι Κώστας Μπανιώτης, Κώστας Δουβαλίδης, Σοφία Υφαντίδου, Σπυριδούλα Καρύδη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μεταξύ άλλων.

Συμμετοχές -> Άνδρες -> Γυναίκες

Η γιορτή των κορυφαίων

Την Πέμπτη 27/2 στις 7:30μμ. θα γίνει στην ΕΟΕ αυτή τη φορά, η ετήσια γιορτή του ΣΕΓΑΣ.
Οι καλύτεροι αθλητές για το 2020, όπως τους επέλεξε το κοινό στην ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ, είναι όπως και πέρυσι οι Μίλτος Τεντόγλου & Κατερίνα Στεφανίδη σε Α/Γ. Στις μικρότερες κατηγορίες, οι Χρήστος Φραντζεσκάκης και Σπυριδούλα Καρύδη σε Ε/Ν, οι Γιάννης Καριοφύλλης και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου σε Π/Κ.

Το ιστορικό

Το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ στις 8-9 Φεβρουαρίου 1986, ενώ τα σύνθετα αγωνίσματα στις 19-20/1/1986.
Ένα χρόνο πριν, ο Ανδρέας Παπανδρέου, εγκαινίασε και βάπτισε το Στάδιο, δίνοντάς του το όνομα “ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ” στις 16 Φεβρουαρίου του 1985 ενώ έγιναν και αγώνες κλειστού στίβου, ακριβώς 14 χρόνια μετά τους πρώτες αγώνες κλειστού που έγιναν στο χώρο του Γ.Καραισκάκης.
Τον Μάρτιο του 1985 φιλοξενήθηκε στο ΣΕΦ η πρώτη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, γνωστό ως ΕΠΑ’ 85.
Το 2003 και ενόψει εργασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν διεξήχθη η διοργάνωση. Από το 2004 έως και το 2011 το πρωτάθλημα έγινε στο κλειστό της Παιανίας που μετά παραμελήθηκε και έμεινε παροπλισμένο.

Προηγούμενο άρθροΟι καλύτεροι για τα 60μ. Κ16
Επόμενο άρθροΟι εκτός συναγωνισμού αθλητές της Κύπρου στο πανελλήνιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ