Δεν αποτελεί έκπληξη. Εδώ και καιρό συζητούνταν ο διπλασιασμός της ποινής σε περίπτωση παραβίασης των κανονισμών περί ντόπινγκ. Αλλαγή την οποία προωθούσε δυναμικά και η διεθνής ομοσπονδία στίβου.

Ουσιαστικά πρόκειται για επαναφορά αφού η 4ετής ποινή αυτή ίσχυε για το πρώτο παράπτωμα ντόπινγκ έως το 1997, όταν και μειώθηκε 2 δύο χρόνια, κίνηση που είχαν κάνει ταυτόχρονα και οι υπόλοιπες διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες.

Όπως αναμενόταν λοιπόν, στον αναθεωρημένο κώδικα της WADA, ο οποίος εγκρίθηκε την Παρασκευή, προβλέπεται 4ετής αποκλεισμός για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Οι νέοι κανονισμοί τίθενται σε ισχύ από τις αρχές του 2015. Σε αυτούς, μπαίνουν στο επίκεντρο και οι ομάδες γύρω από τους αθλητές, όπως για παράδειγμα γιατροί, οι οποίοι συνήθως είναι οι εγκέφαλοι στα κυκλώματα ντόπινγκ.

Αν και η ποινή αποκλεισμού γίνεται αυστηρότερη, ο νέος κώδικας επιτρέπει ευελιξία για όσους αποδειχθεί ότι έκαναν χρήση από λάθος, ή για όσους συνεργαστούν σε έρευνες αλλά και εν μέρει και σε παραδοχή.

Επιπλέον, κανείς δεν θα κοιμάται ήσυχος για 10 χρόνια, αφού πλέον θα αποθηκεύονται για μία δεκαετία τα δείγματα, ώστε να επανεξεταστούν όταν χρειαστεί με νέες τεχνολογίες.
Έτσι, σε κορυφαίες διοργανώσεις θα δούμε ακυρώσεις και 10 χρόνια μετά..!

Προηγούμενο άρθροO κόσμος γυρίζει στις ΗΠΑ- Το Πόρτλαντ πήρε το Παγκόσμιο κλειστού του 2016, το Μπέρμιγχαμ το επόμενο
Επόμενο άρθροΚαι πώς να χάσει! Κορυφαίος και για το 2013 ο Bolt, μαζί του στην κορυφή η Fraser

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ