Το Khalifa International Stadium βρίσκεται στα περίχωρα της Doha – πρωτεύουσας του Κατάρ. Είναι μέρος του Doha Sports City complex με την περίφημη Aspire zone και Ακαδημία.

Οι διοργανωτές εκτός των άλλων καλούνται να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ βέβαια το Κατάρ προετοιμάζεται και για τη μεγάλη διοργάνωση του παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2022.

Το Στάδιο μπήκε σε διαδικασία ανακατασκευής, από το 2014. Η χωρητικότητα αυξήθηκε στις 48.000 με εξαιρετική προσβασιμότητα και για ΑμεΑ, διαθέτει 64 VIP σουίτες κι αθλητικό μουσείο, ενώ η μοντέρνα σκεπή σκεπάζει όλες τις θέσεις. Επίσης υπάρχουν στο χώρο καταστήματα, εστιατόρια και fitness centre.

Η προσθήκη τεχνολογίας κλιματισμού ήταν από τα πλέον σημαντικά χαρακτηριστικά. Η τεχνολογία αυτή μεταφέρει ψυχρό αέρα μέσω έξυπνων συστημάτων ελέγχου, ρίχνοντας ψυχρό αέρα στις θέσεις των θεατών. Ο χώρος διατηρείται σε ιδανική θερμοκρασία εδάφους 26 βαθμών με μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και μπορεί να φτάσει και στους 21 βαθμούς, ενώ η εξωτερική θερμοκρασία είναι στους 40!

Το στάδιο Khalifa έχει ως στόχο τη βιωσιμότητα στο σχεδιασμό και τη λειτουργία του κι έχει λάβει 4 αστέρια πιστοποίησης GSAS (Global Sustainability Assessment System) κάνοντας το το στάδιο με τη μεγαλύτερη βιωσιμότητα στην περιοχή. Για να πάρει κάποιο κτήριο πιστοποίηση GAS πρέπει να πληρεί κάποια οικολογικά πρότυπα.

Στους χώρους του σταδίου έχει φυτευθεί καινούριος φυσικός χλοοτάπητας 7,848τ.μ., ο οποίος φτιάχτηκε από το πανεπιστήμιο της Oklahoma και μπορεί να αντέξει το κλίμα του Κατάρ. Η μεταφύτευσή του (αναπτύχθηκε στο Aspire Zone Foundation μέχρι να φτάσει τα 14 mm) διήρκησε 13.5 ώρες μόνο, γεγονός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για τέτοια έκταση.

Επιπλέον στον αγωνιστικό χώρο και στο χώρο προθέρμανσης έχει τοποθετηθεί καινούριος τάπητας Mondotrack WS χρώματος ροζ (σε ένα τμήμα του) ο οποίος είναι ο μοναδικός με τέτοιο χρώμα.

Προηγούμενο άρθροDoha: Οι πρωταγωνιστές
Επόμενο άρθροDoha: Οι επιδόσεις – εισιτήρια για τους τελικoύς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ