Το 31ο* πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου διεξάγεται το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
-> Πρόγραμμα/πληροφορίες
Η ΕΡΤ2 θα μεταδόσει απευθείας το κύριο μέρος των αγώνων και τις 2 ημέρες, το απόγευμα 5:30-7:30μμ

Αρκετοί αθλητές θα επιδιώξουν τα ->όρια για το μεγάλο ραντεβού για τον κλειστό που είναι το Ευρωπαικό πρωτάθλημα στις 3-5/3 στο Βελιγράδι (στις 25/2 θα γίνουν εκεί και οι βαλκανικοί που θα είναι και μια τελευταία ευκαιρία) και που ως τώρα έχουν οι: Σπανουδάκη, Στεφανίδη και Μπανιώτης – και ουσιαστικά θέση έχει και ο Φιλιππίδης.

Μεγάλο το ενδιαφέρον σε πολλά αγωνίσματα, ξεχωρίζει ίσως το επικοντώ ανδρών με τον Φιλιππίδη και τους εφήβους Καραλή και Νεράντζη μεταξύ των αθλητών. (Στις γυναίκες βέβαια η Στεφανίδη θα αγωνίζεται στο Birmingham ενώ η Κυριακοπούλου είναι εγκυμονούσα.) Θεραπείες κάνει ο Μπανιώτης αλλά από την άλλη, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η επανεμφάνιση του Τσάτουμα μετά τον περσινό σοβαρό του τραυματισμό στον αντίστοιχο αγώνα.

“Θα είναι όλοι εκεί – να είστε κι εσείς”, είναι το μήνυμα της Ομοσπονδίας αλλά και των αθλητών που ήταν στη συνέντευξη Τύπου: η Βούλα Παπαχρήστου, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, ο Κώστας Δουβαλίδης, ο Ανδρέας Δημητράκης.
Θα υπάρξει μάλιστα όπως και πέρυσι ειδικά διαμορφωμένος χώρος που θα γίνει “Εξέδρα Ακαδημιών”

“Οταν βγαίνω στο εξωτερικό για να κάνω αγώνες βλέπω στάδια γεμάτα και κόσμο φανατικό. Οι Ελληνες παρακολουθούν τους αγώνες μέσα από τα ΜΜΕ και όχι στα στάδια. Δεν κοστίζει, το να έρθει ο γονιός με το παιδί του στο γήπεδο. Προσφέρουμε αθλητική παιδεία για την οικογένεια, θα μας χαροποιήσει να έρθει κόσμος και να γίνει μια μεγάλη γιορτή” ήταν το ιδιαίτερο μήνυμα της Πεσιρίδου.

“Θέλω να καλέσω την Πολιτεία να δώσει λύση στο θέμα της Παιανίας και το πρόβλημα να πάει προς αποκατάσταση. Ο στίβος δεν έχει στάδιο για τη χειμερινή περίοδο για να γίνει η προετοιμασία όπως πρέπει να γίνει και αυτό είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα” είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Παναγόπουλος.

Πάνω από 1000 είναι οι δηλώσεις συμμετοχής – οι εξής:
-> Άνδρες
-> Γυναίκες
Σε ορισμένα αγωνίσματα, όπως το ύψος ανδρών και πιθανότατα τα 60μ. εμπόδια αλλά και άλλα ανάλογα με τις τελικές παρουσίες αναμένεται να γίνουν απευθείας τελικοί.

Την Παρασκευή 17/2 το ΣΕΦ θα είναι στη διάθεση των αθλητών ενώ στις 7μμ θα γίνει στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο ΣΕΦ η γιορτή του ΣΕΓΑΣ και βράβευση των κορυφαίων. Ο Κώστας Φιλιππίδης και η Κατερίνα Στεφανίδη σε Α/Γ, ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κωνσταντίνα Ρωμαίου σε Ε/Ν, ο Εμμανουήλ Καραλής (που θα λάβει και το βραβείο “Ι.Σταματόπουλος”) και η Αριάδνη Αδαμοπούλου σε Π/Κ, αναδείχθηκαν από το κοινό, κατόπιν ψηφοφοριών στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, οι κορυφαίοι του 2016 ανά κατηγορία.

Το Σάββατο στις 12:30 θα γίνει συνάντηση των προπονητών μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων με κύριους άξονες την προπονητική επιμόρφωση- καθοδήγηση στις αναπτυξιακές ηλικίες, το αγωνιστικό πρόγραμμα μικρότερων κατηγοριών, τις Ιατρικές εξετάσεις-Βιοχημική αξιολόγηση-Εργομετρική αξιολόγηση, τα προπονητικά camp και το υψόμετρο, το πλαίσιο αγώνων δρόμων αντοχής και την αξιοποίηση του Δρομικού κινήματος


*Το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ στις 8-9 Φεβρουαρίου 1986, ενώ τα σύνθετα αγωνίσματα στις 19-20/1/1986.
Ένα χρόνο πριν, ο Ανδρέας Παπανδρέου, εγκαινίασε και βάπτισε το Στάδιο, δίνοντάς του το όνομα “ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ” στις 16 Φεβρουαρίου του 1985 ενώ έγιναν και αγώνες κλειστού στίβου, ακριβώς 14 χρόνια μετά τους πρώτες αγώνες κλειστού που έγιναν στο χώρο του Γ.Καραισκάκης.
Τον Μάρτιο του 1985 φιλοξενήθηκε στο ΣΕΦ η πρώτη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (ΕΠΑ’ 85).
Το 2003 και ενόψει εργασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν διεξήχθη η διοργάνωση. Από το 2004 έως και το 2011 το πρωτάθλημα έγινε στο κλειστό της Παιανίας -που απο τότε είναι παροπλισμένο…

Προηγούμενο άρθροBirmingham -με Στεφανίδη και Τραίκοβιτς- και εθνικά πρωταθλήματα στο προσκήνιο
Επόμενο άρθροΣταθερός ο Φιλιππίδης – Τέλος κλειστού για Lavillenie

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ