Το πανελλήνιο πρωτάθλημα των 10.000μ. διεξάγεται το Σάββατο -όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια στα Μέγαρα. Φέτος θα λειτουργήσει επιπρόσθετα και χρονομέτρηση που θα λαμβάνεται από ένα σύστημα αναμεταδοτών (Transponder System) με τη χρησιμοποίηση chip χρονομέτρησης, για την καλύτερη και ασφαλέστερη καταμέτρηση των στροφών και την τελική κατάταξη των αθλητών, ώστε να αποφευχθούν και κάποια συχνά προβλήματα.

Ο καιρός αναμένεται να δυσκολέψει τους αθλητές καθώς προβλέπεται βροχή.

Στις 9μμ θα γίνει η 2η σειρά των ανδρών, ενώ η 1η με τους αθλητές που έχουν χαμηλότερες επιδόσεις θα γίνει στις 7:30μμ. Ενδιάμεσα, στις 8:15 θα γίνει η τελική σειρά των γυναικών.

Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι 3 που έχουν το όριο για τον Μαραθώνιο στο Ρίο: η Ράνια Ρεμπούλη που θα επιδιώξει την 5η συνεχή της νίκη, η Σοφία Ρήγα και η Γιώτα Βλαχάκη. Η Μάγδα Γαζέα θα αγωνιστεί την Κυριακή στην Κοπεγχλαγη επιδιώκοντας επίδοση καλύτερη των 2:43, ενώ η Αναστασία Καρακατσάνη που επικεντρώνεται πλέον στα 3000μ στηπλ δεν θα λάβει μέρος. Η Αλεξι Παππας -που έχει το όριο και το ρεκόρ πλέον στο αγώνισμα- παραμένει στις ΗΠΑ όπου αγωνίζεται την επόμενη εβδομάδα στο Diamond League στο Eugene.

Στους άνδρες ο νικητής των τελευταίων 3 χρόνων -και άλλων 3 πιο πριν, ο Δήμος Μαγγίνας ξεχωρίζει μαζί βέβαια με τον Χριστόφορο Μερούση, που θα αγωνιστεί εν μεσω προετοιμασίας για Ρίο καθώς έχει το όριο για τον Μαραθώνιο, ενώ θα είναι και ο Μιχάλης Καλομοίρης που επίσης έχει τις προυποθέσεις για Ρίο. Δεν θα είναι ο νικητής του ημιμαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος, ουτε και ο Δ.Θεοδωρακάκος που προσπάθησε προ ημερών για το όριο.
Αναμένεται να είναι πάντως αρκετά καλά ονόματα όπως οι Πούλιος, Καλλίας, Πιτσώλης, Καραβίδας, Ιωαννίδης, Μίνο κ.α.

Ο αγώνας για όσους λάβουν μέρος προσμετράται στους 2 ατομικούς που δικαιούνται οι αθλητές για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (το οποίο γίνεται στις 18-19 Ιουνίου στην Πάτρα)

Πριν τα 10αρια θα γίνουν οι αγώνες “Ορσίππεια” – οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών θα γίνονται επιτόπου στη Γραμματεία των αγώνων, 45 λεπτά πριν την τέλεση του αγωνίσματός τους.

-> Πρόγραμμα και πληροφορίες για 10.000μ. και Ορσίππεια

Προηγούμενο άρθροΕπιστημονική Ημερίδα (ΕΟΕ, 21/5) : Αθλητικοί Τραυματισμοί. Πρόληψη-Αποκατάσταση-Κριτήρια Επανένταξης
Επόμενο άρθροΑπόβαση στο Rabat για τον 3ο αγώνα Diamond League, την Κυριακή 22/5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ