Ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε να μπουν στα Στάδια αρχικά τα μέλη των Εθνικών ομάδων κι όχι μόνο οι αθλητές της ολυμπιακής προετοιμασίας και όσο πιο γρήγορα καταστεί δυνατόν στη συνέχεια, τα σωματεία.

Την Πέμπτη 30 Απριλίου θα πρέπει να αναμένονται οι επίσημες εξαγγελίες με ουσιαστικές λεπτομέρειες από την αθλητική ηγεσία της πολιτείας που ενδιαφέρουν τους ανθρώπους του στίβου για το θέμα της επανέναρξης των προπονήσεών τους.
Τα στάδια και οι άλλοι ανοιχτοί χώροι προπόνησης θα ανοίξουν –από τη Δευτέρα 4 Μαΐου –  σταδιακά για αθλητές και προπονητές, αλλά ακόμα υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες που αναμένεται να αποσαφηνιστούν.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με όλους τους συναρμόδιους φορείς, αφού υπενθύμισε πως η επίσημη θέση της ομοσπονδίας στίβου είναι ξεκάθαρη μέσω της πρόσφατης επιστολής της (->ΕΔΩ), ρώτησε -αλλά ξεκάθαρες απαντήσεις δεν πήρε- τρία πράγματα:

  • Πότε θα μπουν για προπόνηση οι «στιβικοί»;
  • Ποιοί θα μπουν πρώτοι;
  • Πώς θα μπουν για προπόνηση (με ποιές προϋποθέσεις δηλαδή).

Στα παραπάνω ερωτήματα καθώς και σε μερικά ακόμα θα πρέπει να αναμένονται απαντήσεις στις προσεχείς ημέρες. Αυτές οι απαντήσεις θα δωθούν σε συνδυασμό με τα αυστηρά πρωτόκολλα που ετοιμάζει η αρμόδια υγειονομική επιτροπή που συστάθηκε από χθες υπό τον ΓΓΑ Γ. Μαυρωτά και σύμφωνα με τη γενικότερη πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρούσα φάση οι επίσημοι φορείς της αθλητικής ηγεσίας της πολιτείας …δεν το συζητάνε καν, να επιτρέψουν την είσοδο στα Στάδια παρά μόνον σε αθλητές της ελίτ κατηγορίας που διεκδικούν ολυμπιακή πρόκριση.

Παράλληλα θέλουν σε αυτήν την πρώτη φάση της άρσης των περιορισμών να κρατήσουν χαμηλά των αριθμό αθλουμένων σε ανοιχτό χώρο (το πολύ με 10 άτομα) και ανάλογα με τις επισημάνσεις της υγειονομικής επιτροπής και φυσικά με την πορεία της πανδημίας να προχωρήσουν σε περαιτέρω χαλάρωση και αλλαγές του αρχικού σχεδιασμού. Κορυφαίο στέλεχος πάντως, από το υφυπουργείο Αθλητισμού, έλεγε ότι το ενδεχόμενο να κλείσουν και πάλι τα Στάδια είναι υπαρκτό εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη των πραγμάτων.

Η λίστα του ΣΕΓΑΣ

Πρόθεση του ΣΕΓΑΣ είναι να μπουν άμεσα για προπονήσεις στα Στάδια τα μέλη των Εθνικών ομάδων (και όχι μόνον οι αθλητές της ολυμπιακής προετοιμασίας).

Γι’ αυτόν το σκοπό, έως τις 6:00 μ.μ. (σήμερα το απόγευμα) θα «φύγει» λίστα προς την ΕΟΕ με 160 ονόματα αθλητριών, αθλητών και προπονητών του στίβου, ως προτεινόμενοι για είσοδο στους ανοιχτούς χώρους προπόνησης.

Μάλιστα όπως προτάχθηκε στην διάσκεψη σ ένα μεγάλο ανοιχτό στάδιο, δεν υπάρχει συγχρωτισμός ακόμα κι αν μαζευτούν 25-30 άνθρωποι την ίδια ώρα, ενώ σαφώς θα γίνει αποδεκτό από τους ενδιαφερόμενους ένα πλαίσιο προπόνησης με χρονοδιαγράμματα ώστε να μην υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων.

Η μεγάλη τηλεδιάσκεψη των ανθρώπων του αθλητισμού υπό τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, ουσιαστικά δεν «έβγαλε» κάτι ιδιαίτερο νωρίς χθες το απόγευμα καθώς οι φορείς της πολιτείας ήθελαν πρώτα να μιλήσει ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια να εξειδικεύσουν τα μέτρα ανά άθλημα σύμφωνα με το γενικότερο πλαίσιο που θα τεθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο διάγγελμά του για την άρση των περιορισμών και σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής.

Stivoz.gr

Προηγούμενο άρθροΈτοιμη η υγειονομική επιτροπή υπό τον Μαυρωτά
Επόμενο άρθροΆρση μέτρων: αρχή στις 4/5 – από 1/6 ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις (updated)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ