Η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας (που ξεκίνησε το 2012) μετά την περσινή ματαίωση και φετινή αναβολή λόγω covid, επιστρέφει την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα βέβαια και το πανελλήνιο πρωτάθλημα της απόστασης, που πέρυσι είχε διεξαχθεί μεμονωμένα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου.
Λίγες σχετικά οι συμμετοχές φέτος, μεταξύ τους πάντως και των περσινών νικητών, καθώς Παναγιώτης Καραϊσκος και Κατερίνα Ασημακοπούλου θα πάρουν θέση στην εκκίνηση στην πλ.Συντάγματος.

Υπό αυστηρό -εγκεκριμένο- υγεινονομικό πρωτόκολλο, με εμβολιασμένους και πρόσφατα νοσήσαντες, τόσο ο ημιμαραθώνιος στις 7:30 όσο και μετά στις 10:45 ο αγώνας των 5χλμ θα έχουν εκκινήσεις από 8 μπλοκ των 500 ατόμων.

Θα υπάρξει ζωντανή μετάφοση από την ΕΡΤ3.

-> πληροφορίες

Ο Δήμος Αθηναίων, συνδιοργανωτής του Ημιμαραθωνίου, αποδέχθηκε την ομόφωνη πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ ώστε ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας να διεξάγεται στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και παράλληλα να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σειρά από πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, αφιερωμένος στο μεγάλο δημιουργό.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης ανέφερε:

«Η Αθήνα επιστρέφει μετά τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίσαμε με την πανδημία. Και επιστρέφει με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Πρόκειται για την πρώτη μαζική διοργάνωση αγώνα δρόμου στην Ευρώπη, η οποία γίνεται με συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας. Θα ήθελα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον ΣΕΓΑΣ, διότι ανοίγεται ένας νέος δρόμος για όλη την Ευρώπη, αλλά και ένας νέος δρόμος για τη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής στο κέντρο της Αθήνας.

Και βέβαια, αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι πως ο αθλητισμός έρχεται και συνδυάζεται με τον πολιτισμό.

Όπως ο Μαραθώνιος διεξάγεται στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, έτσι και ο Ημιμαραθώνιος θέλουμε να γίνεται στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Δύο σπουδαίοι Έλληνες που με το παράδειγμά τους μας εμπνέουν μέχρι και σήμερα, αλλά και που μπορούν να εμπνεύσουν και τις επόμενες γενιές.»

Προηγούμενο άρθροΑποχαιρέτησε τον πρωταθλητισμό η Καλλένου
Επόμενο άρθροΗμιμαραθώνιος Αθήνας (13/9/2021)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ