Η Πρόεδρος της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Ελπίδα», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τίμησε τους Παραολυμπιονίκες του Ρίο 2016, τους «ήρωες της Βραζιλίας, οι οποίοι τίμησαν την Ελλάδα, εμπνεύοντας ένα ολόκληρο έθνος με τον αγώνα που έδωσαν» όπως χαρακτήρισε τους αθλητές που «αποτελούν παράδειγμα θέλησης, πείσματος και υπομονής, δεδομένου ότι καθημερινά πρέπει να ξεπερνούν πολλά προβλήματα μέχρι να φτάσουν στο στόχο τους».

Τιμήθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης που εξέφρασε την επιθυμία «οι Παραολυμπιονίκες μας να γίνουν πρεσβευτές της συλλόγου Ελπίδα» με στόχο να «διαδώσουμε την ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Γιατί, ένας από εμάς, μπορεί να σώσει μια ζωή. Δεν είναι υπερβολή ότι κάθε χρόνο, από μια μεταμόσχευση μυελού των οστών, θα μπορούσαν να σωθούν περίπου 100 ασθενείς, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά. Έχουμε όλοι υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στο σπουδαίο έργο της κας Βαρδινογιάννη και του συλλόγου Ελπίδα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι Παραολυμπιονίκες που διαμένουν στην Αθήνα, οι οποίοι αμέσως μετά, παρόντος και του κ. Φουντουλάκη, μοίρασαν δώρα στα παιδιά που βρίσκονται στην Ογκολογική Μονάδα. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί με τα μικρά παιδιά και τους συγγενείς τους, δίνοντάς τους το μήνυμα ότι τα εμπόδια είναι για να ξεπερνιούνται.

Το πρωί της Τετάρτης 21/12, Ολυμπιονίκες, αθλητές – αθλήτριες και προπονητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Εθνική ομάδα ανδρών-γυναικών Χειροσφαίρισης, στελέχη και εθελοντές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), έφεραν το χαμόγελο και την αισιοδοξία κατά την επίσκεψη τους στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, μαζί με ένα ανεκτίμητο δώρο: την εγγραφή τους ως εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, μαζί με το επιτελείο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, τους υποδέχτηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου, όπου η κοινωνική λειτουργός, κυρία Παναγιώτα Καραφυλλίδου, τους ενημέρωσε σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής τους στην Τράπεζα, καθώς και σχετικά με τη διαδικασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, όταν ένας δότης βρεθεί ότι είναι συμβατός με ασθενή που χρειάζεται μόσχευμα.

Ακολούθησε η συμπλήρωση των αιτήσεων με τα προσωπικά δεδομένα και η λήψη σιέλου – διαδικασία εγγραφής στην Τράπεζα- όσων θέλησαν να γίνουν εθελοντές δότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ίδρυσή της, στις αρχές του 2014, μέχρι σήμερα η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών έχει εγγράψει περισσότερα από 35.000 μέλη, και ότι η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του έργου του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» και στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της αθλητικής κοινότητας σχετικά με την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη μεγάλη προσφορά τους, και τους συνεχάρη για την κοινωνική τους ευαισθησία και τη συμπαράστασή τους στα άρρωστα παιδιά: «Εμείς εδώ, είπε, κάνουμε συλλογική δουλειά και πιστεύουμε ότι η ζωή κι ενός μόνο παιδιού αξίζει να αγωνιζόμαστε. Η συμβολή σας και η παρουσία σας μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και σας συγχαίρω που δίνετε κάτι από τον εαυτό σας σ΄εκείνους που το χρειάζονται».

Ο κύριος Κούβελος, με τη σειρά του ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια, την συνεχάρη, και της παρέδωσε «το Χρυσό Μετάλλιο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” για το ιερό έργο που επιτελεί».
«Είναι πάντα μεγάλη μας χαρά να είμαστε κοντά στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» και σας ευχαριστούμε για το μοναδικό έργο που προσφέρετε. Όλοι οι αθλητές μας ξέρουν τις Ολυμπιακές Αξίες και γιʼ αυτό ξέρουν τι σημαίνει συμπαράσταση και προσφορά».

Οι Αθλητές της Εθνικής ομάδας χειροσφαίρισης και ο κύριος Αγγελούδης, πρόσφεραν στην κυρία Βαρδινογιάννη, ως αναμνηστικό, μια σημαία, μια μπλούζα και μια μπάλα του handball.

Η επίσκεψη της Διοίκησης και των συνεργατών στα εκπαιδευτικά προγράμματα ολυμπιακής παιδείας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και με δώρα που πρόσφεραν σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, οι αθλητές οι αθλήτριες οι προπονητές , τα στελέχη και οι εθελοντές της Ακαδημίας.

Στην σημαντική αυτή Χριστουγεννιάτικη δράση προσφοράς και αλληλεγγύης, μεταξύ άλλων, έδωσαν το παρών το μέλος της ΕΟΕ κ. Στέλιος Αγγελούδης, ο κ.Σπύρος Γιαννιώτης Αργυρός Ολυμπιονίκης Κολύμβησης ΡΙΟ2016 , η κ. Νίκη Μπακογιάννη Αργυρή Ολυμπιονίκης Στίβου Ατλάντα 1996, η κ. Σταυρούλα Κοζομπόλη Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης Αθήνα2004, οι κ.κ. Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής Χάλκινοι Ολυμπιονίκες Ιστιοπλοΐας ΡΙΟ2016, ο κ.Παύλος Μάμαλος Χρυσός Παραολυμπιονίκης ΡΙΟ2016, η κ. Σοφία Ασουμανάκη 4η Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας ΡΙΟ2016, η Διευθύντρια της Ακαδημίας κ. Ιλεάνα Κλοκώνη που υλοποιηθεί αρκετά χρόνια δράσεις για τα παιδιά του ΕΛΠΙΔΑ, ο Νίκος Γέμελος Εθνικός Προπονητής Κολύμβησης, η κ.Κυριακή Μπακουλοπούλου Ταμίας Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, πολλοί αθλητές-αθλήτριες και προπονητές από την Ελληνική Ομάδα ΡΙΟ2016 και στελέχη από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΘΝ.Ο.Α., καθώς και αρκετοί εθελοντές από το τμήμα εθελοντισμού της Ακαδημίας.

Πηγές:
http://www.eaom-amea.gr
http://hoa.org.gr

Προηγούμενο άρθροΑπό το Ρίο με Αγάπη!
Επόμενο άρθροΟι φίλαθλοι ψηφίζουν τους κορυφαίους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ