Ακολουθώντας την τηλεδιάσκεψη των αθλητών στην Ελλάδα (->εδώ), από πλευράς Κύπρου με πρωτοβουλία Μίλαν Τραίκοβιτς και Ναταλίας Ευαγγελίδου έγινε αντίστοιχη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων το απόγευμα της Παρασκευής 27/3, με τους συμμετέχοντες να φτάνουν τους 50.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ κα. Μαίρη Παπαμιλτιάδη, η γενική διευθύντρια της ΚΟΕ κα. Όλγα Πιπερίδου, ο ΓΓ της ΚΟΕΑΣ κ.Αντώνης Γεωργαλλίδης και ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Περικλής Μάρκαρης (ενώ την παρακολούθησε και ο πρώην πρόεδρος κος Αντώνης Δράκος) με κοινή πρόθεση πως όλες οι πλευρές παρακολουθούν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες εξελίξεις και αξιοολογώντας τις καταστάσει θα γίνουν προσπάθεις για το καλύτερο δυνατόν για τους αθλητές.

Ήδη από ΚΟΑ δρομολογούνται εισηγήσεις για αθλητές υψηλών επιδόσεων ώστε να μπορέσει να παραχωρηθεί κάποιος εξοπλισμός εκγύμνασης για σπίτι.

Είχε γίνει προώθηση λίστας για διευκολύνσεις σε αθλητικούς χώρους, που απορίφθηκε όμως από το Υπουργείο Υγείας και γενικά είναι δύσκολο να επιτευχθεί υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

Για την ώρα όλοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή και να συντηρηθούν όπως μπορούν στο σπίτι ή στο δρόμο.

Ελπίζοντας σε επαναδραστηριοποίηση, αν αυτή συμβεί τότε η Ομοσπονδία θέλει να διεξάγει Παγκύπριους Αγώνες στον Αύγουστο.

Η κατάσταση για το Ευρωπαικό

Ο Περικλής Ιακωβάκης, πρόεδρος της επιτροπής αθλητών EAA, έκανε κι εδώ ενημέρωση για το τι συμβαίνει στις τάξεις -και τις σκέψεις- της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας.
Έχοντας επαφές με την Οργανωτικη Επιτροπή Paris2020 και μέλη ιατρικών Επιτροπών, τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Η Γαλλία βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση με την πανδημία, ωστόσο στηρίζονται σε κάποιες εκτιμήσεις για ύφεση, θεωρούν πως θα γίνει φέτος η διοργάνωση του Ευρωπαικού.
Δεν προχώρησαν καν σε εκθέσεις βιωσιμότητας για σενάρια και συνεχίζουν με στόχο τις προγραμματισμένες ημερομηνίες (25-30/8).
Η Γαλλία και η Γαλλική Ομοσπονδία έχουν επενδύσει οικονομικά, ενώ και για την Ευρωπαική θα είναι η διέξοδος για αθλητική δράση φέτος.


Προηγούμενο άρθροΟ,τι πουν οι γιατροί…
Επόμενο άρθροΗ εξέλιξη της πανδημίας και οι ημερομηνίες του Tokyo θα καθορίσουν …δυόμιση σεζόν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ