Η 2η τηλεδιάσκεψη αθλητών στίβου έγινε την Τρίτη 7 Απριλίου με περισσότερους από 50 αθλητές-τριες να συμμετέχουν.

Η ενημέρωση από ΣΕΓΑΣ

Ο Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κος Κώστας Παναγόπουλος έδωσε αρχικά την εικόνα της κατάστασης.

Ελπίζοντας πως μέσα στο Μάιο θα αρχίσουν να χαλαρώνουν κάπως τα μέτρα, εαν ακόμα υπάρχει στο πρόγραμμα το Ευρωπαικό πρωτάθλημα για φέτος, θα ζητηθεί κατ’ εξαίρεση προπονητική άδεια για τους αθλητές της Εθνικής ομάδας.

Μάλλον απαισιοδοξία υπάρχει για το Ευρωπαικό και όχι μόνο, καθώς γενικότερα φαίνεται πως η αποκλιμάκωση θα αργήσει ενώ υπάρχουν και ηθικά θέματα σε σχέση με τον συναγωνισμό, σε διεθνές επίπεδο.

Και για μέσα στο καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για το Στίβο. Σε αντίθεση με αθλοπαιδιές πχ, ένας αγώνας χρειάζεται ταυτόχρονη παρουσία μεγάλου αριθμού αθλητών, κριτών κλπ οπότε θα εμπίπτει σε πολλούς περιορισμούς.
Επίσης οι μετακινήσεις λογικά θα είναι δύσκολες και μόνο με κάποια πιστοποίηση ότι δεν υπάρχει προσβολή από τον ιό.

Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, η Ομοσπονδία όπως είχε αναφέρει, προσανατολίζεται στο να γίνουν πανελλήνια πρωταθλήματα τέλος Ιουλίου και αρχές Αυγούστου.
Ήδη ανακοινώθηκε πως δεν θα γίνει το μεγάλο διεθνές meeting των Χανίων, ούτε το Street polevault και απ’ ότι φαίνεται αυτή θα είναι και η μοίρα και στα υπόλοιπα.

Για τη σεζόν όπως και να εξελιχθεί η κατάσταση, η στήριξη προς τους αθλητές είναι δεδομένη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε στους πρωταθλητές πως είναι προσωπικότητες με απήχηση και θα πρέπει να βγουν μπροστά και να παροτρύνουν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και τους υπόλοιπους να συμμορφώνονται και να κάνουν ότι ορίζουν οι κρατικές και υγειονομικές Αρχές.

Οι εκπρόσωποι Αθλητών

Ο κος Παναγόπουλος ανέφερε πως η Ομοσπονδία θέλει εκπρόσωπο αθλητών να συμμετέχει στο ΔΣ και εαν υπάρξει δράση προσανατολίζεται σε αντίστοιχες εκλογές.

Οι 2 εκπρόσωποί μας στις Επιτροπές Αθλητών της Παγκόσμιας και της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας, η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Περικής Ιακωβάκης έδωσαν ενημέρωση για το τι συζητείται.

Κατά κύριο λόγο έγινε αναφορά στις νέες αποφάσεις για την πρόκριση για Tokyo με την νεκρή περίοδο έως τέλος Νοεμβρίου (δείτε->εδώ)

Αυτό βέβαια από τη μία δίνει τέλος στην αναμονή αρκετών, από την άλλη φαίνεται πως δυσκολεύει τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για υποτυπώδη σεζόν στο τέλος καλοκαιριού, για τους αθλητές που κυνηγούν πρόκριση αλλά και τις διοργανώσεις μεγάλων meeting, καθώς τα κίνητρα για αθλητές και διοργανωτές μειώνονται.

Οι Εθνικές ομοσπονδίες στην Ευρώπη δίνουν αυτό το διάστημα πληροφρηση για το τι ισχύει σε κάθε χώρα με lockdown και περιορισμούς και προβλήματα που όλες σχεδόν αντιμετωπίζουν.

Εκτιμάται πως μετά τις 7 Μαίου που θα χει ολοκληρωθεί μια σειρά αξιολογήεων θα υπάρξει και η απόφαση για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα που φαίνεται να απομακρύνεται.
Θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και των Υγειονομικών Αρχών, κάτι που αντίστοιχα ισχύει γενικότερα για την προοπτική αθλητικής δράσης σε κάθε χώρα.
Το Ρολαν Γκαρος και ο Γυρος Γαλλιας είναι επίσης 2 μεγάλες διοργανώσεις, ετήσιες βέβαια, που θα επηρεάσουν στις αποφάσεις για Παρίσι.

2021-2022

Οι διοργανώσεις συνvστίζονται στο 2021 αλλά και το 2022. Η Στεφανίδη βέβαια εξέφρασε την ανησυχία που υπάρχει και για το εξ αναβολής παγκόσμιο κλειστού για τον Μάρτιο του 2021, ακόμα και για τους Ολυμπιακούς.

Το Ευρωπαικό πιθανόν λοιπόν να πάει το 2021, άγνωστο ακόμα τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα κατηγοριών – που έχουν βέβαια και ηλικιακούς περιορισμούς που αλλάζουν ανά έτος.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα έφυγε από το 2021, κάτι που βόλευε μάλλον τους Αμερικανούς και για λόγους προετοιμασίας εγκαταστάσεων. Πάντως ιδαίτερα οι Κοινοπολιτειακοί στο Μπέρμιγχαμ και τα Ευρωπαικά πρωταθλήματα (στο Μόναχο με μαγάλο μπάτζετ του στίβου) που έχουν δεσμεύσει τα τηλεοπτικά και όχι μόνο, δημιουργούν ασφυκτικό πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2022 και αναμένονται να οριστούν με δυσκολίες οι ημερομηνίες.

Σε 3 εβδομάδες ξανά

Επόμενη τηλεδιάσκεψη θα γίνει την Τρίτη 28/4 στις 7:30μμ, καθώς αναμένεται την προηγούμενη ημέρα να έχει υπάρξει αναθεώρηση της τρέχουσας κατάστασης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here