Για 7η φορά διεξήχθη το διεθνές meeting “Athens street pole vault” και μάλιστα φέτος εκεί όπου πρωτοέγινε η διοργάνωση, στο Ζάππειο.

Το ρεκόρ αγώνα που είχε από τότε με 5,83μ. ο Γερμανός Otto, κατέριψε ο Πολωνός Lisek, με 5,84μ.

-> Αποτελέσματα

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις αφού ο αέρας ήταν σχετικά ισχυρός και κόντρα. Προς το τέλος μονάχα γύρισε και βοήθησε τους εναπομείναντες αθλητές.

Ο Wocjiechowski μάλιστα ήταν μεταξύ των αθλητών που δεν τα κατάφεραν στο ύψος που ξεκίνησαν. Ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος πέρασε τα 5,35μ. και είχε καλές προσπάθειες στα 5,50μ., ύψος που πέρασαν οι Jacobsson, Broeders, Καραλής, Φιλιππίδης και Lisek.

Τα 5,61μ. πέρασαν με τη δεύτερη προσπάθεια τόσο ο Φιλιππίδης όσο και ο Καραλής.
Στα 5,71μ., ύψος που είναι και το όριο για το παγκόσμιο, ο Κώστας Φιλιππίδης δεν τα κατάφερε αν και είχε καλές προσπάθειες, ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής (που έχει το όριο από τον κλειστό) τα πέρασε με την τρίτη προσπάθεια. O Lisek οπως και τα προηγούμενα ύψη πέρασε με την πρώτη.

Emmanouil Karalis (GRE) 5.71m

Στη συνέχεια ο Καραλής όπως και ο Lisek, άφησαν τα 5,78μ. και πήγαν στα 5,84μ.
Εκεί ο Καραλής δεν μπόρεσε και τελειώνοντας τον αγώνα έβγαλε το bib του δείxνοντας την πίσω όψη όπου είχε γράψει “Equality” ανατρέχοντας προφανώς και σε θέμα που φέρεται να είχε γίνει με τον προπονητή του Φιλιππίδη – τον οποίο πάντως παρότρυνε κατά τις προσπάθειές του.

Ο Piotr Lisek πέρασε με την τρίτη τα 5,84μ., με τον Καραλή να σπεύδει να τον αγκαλιάσει και τον Wocjiechowski να τον ..πετάξει κάτω στο στρώμα.
Μετά έβαλε στα 6μ. και είχε πάρα πολύ καλές προσπάθειες την πρώτη και τη δεύτερη, με ένα μακρόσυρτο “αχ” να μένει από τους θεατές αλλά και τον κο Κουτσογιαννόπουλο που έκανε την περιγραφή εντός του χώρου.

Piotr Lisek (POL) 5.84m

Ο Lisek, μπορεί να μην είχε τον προπονητή του αλλά είχε τη βοήθεια του μανατζερ του και του Γερμανου Dilla που έδινε σε όλους τους αθλητές βοήθεια για την κατεύθυνση του ανέμου, καθώς και την παρουσία της οικογένειάς του που ήρθε ως έκπληξη.

Μεταξύ των πολλών θεατών και νυν και πρώην αθλητών και προπονητών στο χώρο του Ζαππείου, ήταν και ο Χρήστος Παπανικολάου (που το 1970 είχε κάνει και παγκόσμιο ρεκόρ με 5,49μ.)

Στη μετάδοση της ΕΡΤ, αλλά και στις απονομές, ήταν και οι κορυφαίες μας πρωταθλήτριες του αγωνίσματος, η Κατερίνα Στεφανίδη με τη Νικόλ Κυριακοπούλου, που έδωσαν άλλο χρώμα στον αγώνα.

Προηγούμενο άρθροMinsk: Ολοκληρώθηκαν τα προημιτελικά – 6η έμεινε η Κύπρος – Στο Α΄γκρουπ των ημιτελικών η Ελλάδα
Επόμενο άρθροΖαλάδα, χωρίς λόγο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ