Ο Αντώνης Μέρλος έκανε την υπέρβαση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 στο Tampere!

Ο Μέρλος ξεκίνησε επιτυχώς στα 2,07μ. και μετά πέρασε με τη δεύτερη τα 2,12μ.
Στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη όλα τα ύψη: τα 2,16μ., τα 2,19μ. κάνοντας φετινό ρεκόρ, τα 2,21μ. κάνοντας ατομικό ρεκόρ αλλά και τα 2,23μ.!
-> video

Άλλοι 3 αθλητές έφτασαν ως εκεί. Ο Μεξικανός Roberto Vilches (που έιχε την καλύτερη επίδοση όλων) που επίσης τα πέρασε με την πρώτη και είχε πιο πριν και αυτός μια χαμένη προσπάθεια, καθώς και ο ΝοτιοΑφρικανός Poole και ο Αμερικανος Blake, αμφότεροι με τη δεύτερη.

Στη συνέχεια στα 2,26μ. δεν τα κατάφερε κανένας από τους 4.
Μέρλος και Vilches συμφώνησαν να μην προχωρήσουν σε μπαραζ και έτσι αποδίδονται 2 χρυσά. Μάλιστα απόλυτη ισοπαλία είχαν και στην 3η θέση οπότε θα υπάρχουν και 2 χάλκινα και 4 αθλητές σε μια ιδιόμορφη κατάσταση στο βάθρο.
-> video απονομής

Το χρυσό που κατέκτησε ο Μέρλος είναι το 2ο στην ιστορία της διοργανωσης -που ξεκίνησε το 1986 στην Αθήνα- και 20 χρόνια μετά το χρυσό του Περικλή Ιακωβάκη στα 400μ. εμπόδια στο Annecy (μάλιστα και τότε ο ελληνικός στίβος ήταν συγκεντρωμένος στην Πάτρα, γίνονταν τα Τοφάλεια)

Ο Μέρλος ανήκει στον Ποσειδώνα Λουτρακίου και γυμναζόταν εκεί πριν φύγει για σπουδές στις ΗΠΑ φέτος στην “ελληνική αποικία” της Georgia υπό τον Πέτρο Κυπριανού.
Ήταν 2ος στο ευρωπαικό Παίδων/Κ πριν 2 χρόνια.
Έγινε ο 14ος αθλητής διαχρονικά στην Ελλάδα, ενώ πλησίασε τα 3ε εκατοστά το ρεκόρ εφήβων που έχει εδώ και 30 χρόνια πια ο Λάμπρος Παπακώστας.

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Δυνατό ξεκίνημα Παπαχρήστου και Νυφαντόπουλος
Επόμενο άρθροTampere: Double η Williams – Ρεκόρ Ευρώπης ο Ingebrigtsen – Μεγάλα άλματα Diaz, Duplantis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ