Μια σχετική αποκλιμάκωση των μέτρων θα ισχύσει στην άθληση από την τρέχουσα εβδομάδα.
-> ΦΕΚ 29/5/2021
Μεταξύ αυτών, στην ατομική άθληση οι ομάδες από 3μελείς γίνονται 6μελεις, για τις Ακαδημίες επιτρέπεται και το ομαδικό παιχνίδι στους ανοικτούς χώρους, επιτρέπονται πλέον οι αγώνες εκτός Σταδίου με έως 300 άτομα, ενώ υπό αυστηρούς κανόνες επανεκκινούν τα Γυμναστήρια.

-> Διευκρινιστικές Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας, υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19 (30/05/2021)

Άθληση & στίβος

Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και
μόνο σε ομάδες έως 6 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή ή οικογένειες (συζύγους/συμβιούντες και τέκνα) και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων:
– Στίβος (έως 120 άτομα, αθλητές και αθλούμενοι, συνολικά, εντός της ανοικτής αθλητικής
εγκατάστασης. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 5 αθλητές ή αθλούμενους). …

Για τις προπονήσεις των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση χρήση σφαιρών ρίψεως, στα πλαίσια προετοιμασίας τους, εφόσον αυτές απολυμαίνονται πριν και μετά τη χρήση. Επιτρέπεται επίσης η χρήση σκάμματος κατά την προπόνησή τους.

-> Εξειδικευμένες οδηγίες για τη διαδικασία διεξαγωγής της προπόνησης αγωνισμάτων στίβου

Προπονήσεις αθλητών

Παραμένει η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) για προπονήσεις αθλητών
σωματείων ατομικών και ομαδικών αθλημάτων για τους οποίους δύνανται να προγραμματιστούν
διοργανώσεις έως και τον Σεπτέμβριο του 2021

Για τα αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας (σε αυτά είναι και ο στίβος) πάντως δεν προβλέπεται έλεγχος με τεστ αντιγόνου COVID-19

Για τους αγώνες ισχύουν όσα εφαρμόζονταν τελευταία, με έγκριση σχετικού αιτήματος από την ΓΓΑ και έγκριση του επικαιροποιημένου αγωνιστικού πρωτοκόλλου που καταθέτει η Ομοσπονδία από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ.
Χρειάζεται Rapid test 24 ώρες ή PCR 48 ώρες πριν για όλους τους αθλητές.
Απαγορεύεται η παρουσία θεατών σε όλους τους αγώνες. Στις κερκίδες μπορούν να βρίσκονται μόνο αθλητές, συντελεστές του αγώνα και ελάχιστοι προσκεκλημένοι με διαπίστευση.

Ακαδημίες

Γενικότερα οι οδηγίες αφορούν “στην οργανωμένη άθληση στις αθλητικές ακαδημίες και αφορούν αθλούμενους ανήλικους (όλων των ηλικιών)”

Για τις προπονήσεις που γίνονται σε ανοικτό χώρο από 31/05 επιτρέπεται και το ομαδικό παιχνίδι.

Όπως ίσχυε, σε κάθε αθλητική ομάδα θα προσκομίζεται η δήλωση αποτελέσματος του self test από το τεστ στο οποίο υποβάλλονται τα παιδιά για το σχολείο σε εβδομαδιαία βάση.
Καθορισμός ενός υπεύθυνου Covid σε κάθε σύλλογο ανά άθλημα που θα αποτελεί και το σημείο επαφής για οτιδήποτε έχει να κάνει με την πανδημία.

-> Οδηγίες λειτουργίας ακαδημιών (30/05/2021)

Αγώνες εκτός Σταδίων

Από την 1/6 επιτρέπονται οι διοργανώσεις εκτός Σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων) χωρίς την παρουσία θεατών με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων 300 άτομα, ομάδες εκκίνησης ανά 50 άτομα, με ηλεκτρονικές εγγραφές των συμμετεχόντων, με υποχρεωτικό rapid test ή PCR των συμμετεχόντων και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και οδηγιών

Επιτρέπεται η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών στα αθλήματα, ατομικά και ομαδικά, που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλό-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας και από την 1/6 και στα αθλήματα που ανήκουν στο μεσαίο επίπεδο.

-> Προδιαγραφές σύνταξης υγειονομικών πρωτοκόλλων διοργανώσεων εκτός σταδίου (από 30/05/2021)

Γυμναστήρια

Επανέναρξη για τα γυμναστήρια με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας κατόπιν αυτοδιαγνωτικού ελέγχου

Μεταξύ των μέτρων:

  • Όλα τα μέλη του γυμναστηρίου (εργαζόμενοι και αθλούμενοι) υποχρεούνται σε
    εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο είτε με self-test για όσους είναι δικαιούχοι selftesting ή με rapid test για τους υπολοίπους
  • Είσοδος των αθλουμένων με προ-συνεννόηση για την ημέρα και ώρα προσέλευσής τους, μέσω τηλεφώνου, ή γραπτού μηνύματος και με καταγραφή των προσωπικών
    στοιχείων
  • Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους.

-> Πρωτόκολλο επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων

Προηγούμενο άρθροΆγγιξε τους 9000β. ο Warner στο Goetzis – με 2 επιμέρους κορυφαίες επιδόσεις
Επόμενο άρθροFlash Newz 2021 Μάϊος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here