Δύο πράγματα είχαν στο μυαλό τους πηγαίνοντας στο Ταλίν. Να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων, αλλά και να βάλουν τις βάσεις προκειμένου να βρεθούν τον Αύγουστο στο μεγάλο ραντεβού της Ζυρίχης. Και τα γρήγορα κορίτσια τα πέτυχαν και τα δύο.

Η ομάδα 4Χ100 μ. των γυναικών χρειαζόταν δύο δυνατές κούρσες επί εσθονικού εδάφους και τις έκανε, ελπίζοντας πως αυτές θα είναι αρκετές για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αρχικά η ομάδα- με Γάτου, Πεσιρίδου, Φέρρα και Μπελιμπασάκη- σημείωσε 44.24 την Παρασκευή, στις κούρσες που έγιναν εκτός συναγωνισμού. Μία ημέρα αργότερα, με την Γωγώ Κοκλώνη να παίρνει τη θέση της Ελισάβετ Πεσιρίδου, η ελληνική ομάδα τερμάτισε σε 44.38 για να κερδίσει στα 4Χ100 μέτρα.

Για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν όρια στα αγωνίσματα σκυταλοδρομίας. Για να μετάσχει μία ομάδα, θα πρέπει να είναι στις 16 καλύτερες της Ευρώπης, με βάση το μέσο όρο των δύο καλύτερων επιδόσεών της, οι οποίες μπορούν να έχουν επιτευχθεί έως τις 27 Ιουλίου φέτος, ενώ μετρούν και οι περσινές κούρσες. Η ελληνική ομάδα χρειαζόταν δύο καλές κούρσες φέτος, καθώς η καλύτερη περσινή (45.12) δεν άφηνε κανένα περιθώριο για συμμετοχή στη Ζυρίχη.

Έπειτα από τις δύο κούρσες στο Ταλίν, η ελληνική ομάδα είναι στη δέκατη θέση στην Ευρώπη, έχοντας μπροστά της όλες τις… επικίνδυνες χώρες. Με δεδομένο ότι ελάχιστες από αυτές που είναι πίσω της μπορούν να την απειλήσουν- και ιδιαίτερα τόσες πολλές ώστε να βγάλουν την ομάδα από τις 16 πρώτες θέσεις- θεωρείται σχεδόν βέβαιη η παρουσία της ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αυτό που απομένει τώρα βέβαια είναι να φροντίσει η ομοσπονδία- αλλά και οι υποψήφιες αθλήτριες- να δουλέψουν ως ομάδα στις αλλαγές τους, γιατί αν απλά… συναντηθούν στη Ζυρίχη- όπως παραδοσιακά συμβαίνει με τις ελληνικές ομάδες σκυταλοδρομίας- τότε θα πάει χαμένος ο κόπος της συμμετοχής τους.

Προηγούμενο άρθροΠοιοι θα πάνε… ταμείο επιστρέφοντας από το Ταλίν –Τα πριμ του Ευρωπαϊκού Ομάδων
Επόμενο άρθροΗ Κύπρος στην κορυφή της 3ης κατηγορίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ