Μισθοί πρόκληση και επιδόματα αμφίβολης εγκυρότητας δίνονταν για χρόνια στους υπαλλήλους του ΟΑΚΑ. Το πάρτι συνεχίστηκε και μετά την υπογραφή του μνημονίου με αποτέλεσμα ο μέσος όρος τακτικών αποδοχών πριν τις περικοπές να φτάνει τα 3200 ευρώ ενώ μετά τις μειώσεις που επιβλήθηκαν (20%) και την άρση των περισσοτέρων επιδομάτων ο μέσος μισθός φτάνει τα 1800 ευρώ για τους υπαλλήλους του μεγαλύτερου αθλητικού κέντρου στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» για τους 450 εργαζόμενους στο αθλητικό κέντρο ο μέσος μισθός ήταν κατά 175% υψηλότερος από τους μισθούς που δίνονται στο Δημόσιο για τα τελευταία 7 χρόνια μέχρι τις αρχές του 2011, ενώ δηλαδή η χώρα έχει μπει για τα καλά στο Μνημόνιο.
Είναι ενδεικτικό ότι ο βασικός μισθός υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο ΟΑΚΑ έφτανε τα 1950 ευρώ την ίδια ώρα που ένας αντίστοιχος υπάλληλος σε μια οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία ξεκινούσε από τα 711 ευρώ!
Το «φαγοπότι» στο ΟΑΚΑ που κερδίζει σίγουρα το χρυσό μετάλλιο δεν περιοριζόταν στους προκλητικούς μισθούς αλλά και στα επιδόματα.
Βάσει νομοθεσίας, το επίδομα γάμου στο Δημόσιο ήταν 35 ευρώ, αλλά για τους προνομιούχους υπαλλήλους του ΟΑΚΑ ήταν 158 ευρώ!
Το επίδομα «θέσης ευθύνης» ήταν στα 132 ευρώ στο Δημόσιο, αλλά τα στελέχη του ΟΑΚΑ έπαιρναν το 1/4 του βασικού μισθού τους!
Διευθυντής λάμβανε επίδομα ευθύνης χωρίς έγκριση από τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο (όπως απαιτεί ο κανονισμός λειτουργίας του ΟΑΚΑ). Βάσει αυτής της παράτυπης διαδικασίας, το συγκεκριμένο στέλεχος «καθάρισε» το 2008 επιδόματα ύψους 41.500 ευρώ, ενώ το 2009 πήρε 36.500 ευρώ, και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται οι τακτικές του αποδοχές!
Το μηνιαίο κόστος των υπερωριών στο ΟΑΚΑ έφτανε τα 150.000 ευρώ, ενώ οι μισές υπερωρίες δεν δηλώθηκαν ποτέ στην Επιθεώρηση Εργασίας! Να σημειωθεί ότι κάθε ώρα υπερωρίας πληρωνόταν με 50 ευρώ, όσα δηλαδή είναι το μέσο ημερομίσθιο στον ιδιωτικό τομέα!

Πηγη: Κουτί Πανδώρας

Προηγούμενο άρθροΟ 1ος Διεθνής ημιμαραθώνιος «Acropolis Half Marathon 2012 – Athens Run 2012»
Επόμενο άρθροΕπιτέλους θα έχει Στάδιο η Λαμία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ