Στην Κύπρο, από την 09/06/2020 επιτρέπεται η λειτουργία σε αθλητικούς ομίλους, σωματεία και συλλόγους.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μέσω του διατάγματος (ΚΔΠ 254/2020), ημερομηνίας 05/06/2020, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

  • από τις 06.00 π.μ. της 13ης Ιουνίου 2020 επιτρέπεται η λειτουργία των γυμναστηρίων, σύμφωνα με τα μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του COVID-19 για τους υπευθύνους γυμναστηρίων (https://www.pio.gov.cy/coronavirus/pdf/erg42.pdf), ημερομηνίας 06/06/2020.  
  • από την 13η Ιουνίου 2020, επιτρέπεται η διεξαγωγή αθλητικών πρωταθλημάτων χωρίς την παρουσία θεατών, καθώς και η διεξαγωγή ομαδικού παιχνιδιού και προπονήσεων όλων των αθλημάτων σε εξωτερικούς και μόνο χώρους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις οδηγίες που θα εκδοθούν από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον ΚΟΑ.
  • από την 13η Ιουνίου 2020 μέχρι την 29η Ιουνίου 2020, επιτρέπεται η προπόνηση αθλημάτων, σύμφωνα πάντοτε με τις κατευθυντήριες γραμμές και τα σχετικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, σε εσωτερικές/κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή ομαδικού παιχνιδιού, πρωταθλημάτων και προπονήσεων  επαφής (π.χ πολεμικών τεχνών) σε κλειστούς χώρους. 
  • από την 29η Ιουνίου 2020 θα επιτρέπεται η προπόνηση επαφής, το ομαδικό παιχνίδι και η διεξαγωγή πρωταθλημάτων και σε εσωτερικές/κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το αναθεωρημένο/αναπροσαρμοσμένο πρωτόκολλο το οποίο θα εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας στη βάση κατευθυντήριων γραμμών του ΚΟΑ. 

Διευκρινίζεται ότι η διεξαγωγή πρωταθλημάτων, ομαδικού παιχνιδιού και προπονήσεων θα διέπεται πάντοτε από  τα σχετικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και υπεύθυνος για την τήρηση των πρωτοκόλλων είναι ο διοργανωτής και/ή καθ’ ύλην αρμόδιος της εκάστοτε δραστηριότητας (π.χ. Ομοσπονδία, σωματείο, ιδιοκτήτης εγκατάστασης).

Προηγούμενο άρθροΟ νέος προγραμματισμός για τα “ειδικά” αγωνίσματα των πρωταθλημάτων
Επόμενο άρθροΧριστίνα Τσιλιγκίρη: θα είμαι δίπλα σε οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ