Σήμερα είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και αναγνωρίσιμους αθλητές της Γαλλίας. Κάποτε όμως, ο Christophe Lemaitre ζούσε έναν καθημερινό εφιάλτη. Στα σχολικά του χρόνια, όταν ήταν μόνιμο θύμα εκφοβισμού από τους συμμαθητές του.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης των 100 μ. επέστρεψε στα θρανία, αυτή τη φορά όμως για να δώσει κουράγιο σε όσα παιδιά ζουν το ίδιο, καθώς είναι πρέσβης της σχετικής καμπάνιας που κάνει το υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας κατά του εκφοβισμού.

«Ακόμη το σκέφτομαι. Ήταν ένας εφιάλτης», παραδέχθηκε μιλώντας σε μαθητές ο Lemaitre. «Το έχω ζήσει οπότε μπορώ να μιλήσω σε αυτά τα παιδιά που το βιώνουν τώρα. Δεν πρέπει να κάνετε το ίδιο λάθος με εμένα. Γιατί ο χειρότερος εχθρός είναι η σιωπή», τους εξήγησε.

Όπως διηγήθηκε, οι γονείς του καταλάβαιναν ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν ήθελε να το κάνει θέμα. «Στο σπίτι μου κανείς δεν μπορούσε να με πειράξει. Ήμουν ασφαλής. Και ήθελα η οικογένειά μου να πιστεύει ότι όλα είναι καλά».

Τα πειράγματα ξεκίνησαν στο δημοτικό. Το τραύλισμά του προκαλούσε τα δολοφονικά σχόλια των άλλων. Και όσο τα χρόνια περνούσαν, η κατάσταση γινόταν ακόμη χειρότερη. «Γελούσαν εις βάρος μου συνεχώς. Όταν έμπαινα στο κτίριο είχα πάντα ένα σφίξιμο στο στομάχι γιατί ήξερα ότι κάθε ημέρα θα γινόταν εφιάλτης.
Μιλούσα ελάχιστα και πίστευαν ότι είμαι καθυστερημένος. Με φώναζαν συνεχώς αυτιστικό. Μου έκλεβαν τα στυλό, έσπρωχναν την καρέκλα. Αισθανόμουν τόσο άσχημα, που δεν τολμούσα καν να μιλήσω σε καθηγητή ή να σηκώσω το χέρι μου στην τάξη», διηγήθηκε ο Lemaitre περιγράφοντας την εμπειρία που τον πλήγωσε όπως παραδέχθηκε. Και κάλεσε όσα παιδιά ζουν αυτή την κόλαση να μιλήσουν.

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά είναι απαραίτητο. Πρέπει να μιλήσουν. Όπως πρέπει να κάνουν και όσοι το βλέπουν. Αλλιώς δεν θα σταματήσει ποτέ», κατέληξε ο σπρίντερ.

Προηγούμενο άρθροΕνας ιππότης για την Κυριακοπούλου –Ο παρασημοφορημένος Βρετανός που την… προσέχει
Επόμενο άρθροΑπό τη Ντόχα ως τις Βρυξέλλες, ένας δρόμος με διαμάντια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ