Μόλις δύο Diamond League απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, της πρώτης που τα Γκόλντεν Λιγκ άφησαν τη θέση τους στο νέο εγχείρημα της IAAF. Οι αγώνες των διαμαντιών έδειξαν να έφεραν στην IAAF αυτό που αποσκοπούσε: άνοιγμα της αγοράς και νέους χορηγούς στο παιχνίδι.

Παρόλα αυτά η νέα σειρά αγώνων, δεν ήταν δυνατόν να κρατήσει τους φίλους του στίβου σε εγρήγορση όπως συνέβαινε με τα απερχόμενα Γκόλνεν Λιγκ. Κυρίως λόγω του τρόπου διεξαγωγής των αγώνων, αφού πλέον κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με τις βαθμολογίες, παρά μόνο οι ίδιοι οι αθλητές που κοιτάζουν να δουν αν εκτός από το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στους πρώτους νικητές θα λάβουν και τα διαμάντια.

Αντίθετα η πρόκληση των έξι νικών στα Γκόλντεν Λιγκ, κέντριζε το ενδιαφέρον όλων όσοι ενδελεχώς ή έστω και περιστασιακά έριχναν ματιές στη σειρά αγώνων. Σε κάθε περίπτωση τα Diamond League έδωσαν έντονη αγωνιστική νότα σε μια χρονιά που λίαν επιεικώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέτρια, κυρίως λόγω της απουσίας Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ή Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 2010 στο σύνολο τους οι αθλητές

Κλικάρετε και δείτε όλο το blog : Τα διαμάντια, η νωθρή σεζόν και ο κουρασμένος Μπολτ
από την Ιωάννα Πουρλιοτοπούλου (ο Στίβος από την Εξέδρα)

Επίσης κάντε κλικ και δείτε το θέμα “Από το Golden League στο Diamond League
και πειτε τη γνώμη σας και ψηφίστε αν προτιμάτε το Diamond League ή προτιμούσατε το Golden League.

Προηγούμενο άρθροYOG: Πρόκριση για Χρυσανθόπουλο, Φυλλαδιτάκη και Προσκυνητοπούλου
Επόμενο άρθρο13ο G.L., Ζυριχη: 37.45 στα 4χ100 οι ΗΠΑ. Oliver, Spearmon, Wariner ξεχώρισαν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ