Μια εβδομάδα πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα (το οποίο θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 16-17/6) θα διεξαχθεί το αναβληθέν διασυλλογικο Α/Γ, δηλαδή στις 9-10/6. Εαν γίνουν την Κυριακή εκείνη εκλογές, το διασυλλογικό θα γίνει κατα μια μέρα πριν, δλδ Παρασκευή και Σάββατο πριν τις εκλογές. Εαν γίνουν εκλογές στις 17/6, αντίστοιχα θα γίνει το διασυλλογικό τότε και θα αντιστραφεί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (9-10/6). Να σημειωθεί ότι 9-10/6 είναι προγραμματισμένοι και οι Παγκύπριοι.

Αναλυτικα απο ΣΕΓΑΣ :

Με βασικό θέμα τον προγραμματισμό της επερχόμενης αγωνιστικής δράσης, συνεδρίασε την Τετάρτη (9/5) το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Το συμβούλιο πήρε μια σειρά από αποφάσεις που αφορούν στη διεξαγωγή τόσο των Διασυλλογικών όσο και των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Στη διάρκεια του συμβουλίου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του προέδρου του ΑΣ Καζώνης Καλύμνου και αντιπροέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Θεόφιλου Κλωνάρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Α. Διασυλλογικά Πρωταθλήματα

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αφού έλαβε υπʼ όψιν του τις υπάρχουσες αγωνιστικές συνθήκες αλλά και τα αιτήματα σωματείων που έχουν εκφραστεί σχετικά με τα Διασυλλογικά πρωταθλήματα, ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Ανάπτυξης, σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.

Αναλυτικά

Διασυλλογικό ΠΠ – ΠΚ Α΄ (Πολύαθλα):

Σάββατο 12 Μαΐου ή Σάββατο 19 Μαΐου

Διασυλλογικό ΠΠ – ΠΚ Β΄ (Πολύαθλα):

Σάββατο 26 Μαΐου

Διασυλλογικό Ανδρών – Γυναικών:

Σάββατο, Κυριακή 9-10 Ιουνίου.

– Σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών στις 10 Ιουνίου, τότε το Διασυλλογικό Α/Γ θα γίνει: Παρασκευή, Σάββατο 8–9 Ιουνίου.

– Σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών στις 17 Ιουνίου, τότε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ θα γίνει 9 – 10 Ιουνίου και το Διασυλλογικό Α/Γ θα γίνει: Παρασκευή, Σάββατο 15–16 Ιουνίου.

Διασυλλογικό Συνθέτων Αγωνισμάτων Ανδρών – Γυναικών και Παίδων – Κορασίδων:

Διαχωρίζονται οι κατηγορίες και θα διεξαχθεί η κατηγορία Α/Γ Σάββατο και Κυριακή 14 – 15 Ιουλίου

Η κατηγορία Π/Κ θα διεξαχθεί Σάββατο ή Κυριακή 22 – 23 Σεπτεμβρίου.

Για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα θα δίνεται η δυνατότητα στις διοργανώτριες ΕΑΣ να μπορούν να επιλέξουν και διαφορετική ημερομηνία διεξαγωγής, εάν αυτό εξυπηρετεί καλύτερα τις τοπικές συνθήκες, με την προϋπόθεση όμως ότι θα συμφωνήσουν οι συμμετέχουσες Ε.Α.Σ. και σωματεία στον αντίστοιχο όμιλο και τέλος η ημερομηνία να εγκριθεί από το ΣΕΓΑΣ.

Β. Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας αφού έλαβε υπʼ όψιν τις έγγραφες προτάσεις για ανάληψη της διοργάνωσης ενός Πανελληνίου πρωταθλήματος από αντίστοιχους τοπικούς φορείς, ενέκρινε τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ανάπτυξης για τις πόλεις διεξαγωγής των Πανελληνίων πρωταθλημάτων.

ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ και ΝΕΩΝ (Α/Γ): Σάββατο, Κυριακή 16 – 17 Ιουνίου – ΑΘΗΝΑ (ΟΑΚΑ)

Σε περίπτωση διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών την παραπάνω ημερομηνία τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί: Σάββατο, Κυριακή 9 – 10 Ιουνίου.

ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Σάββατο, Κυριακή 23 – 24 Ιουνίου – ΣΕΡΡΕΣ

ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Σάββατο, Κυριακή 30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου – ΛΑΡΙΣΑ

ΣΥΝΘΕΤΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Σάββατο, Κυριακή 7 – 8 Ιουλίου – ΠΑΤΡΑ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄: Σάββατο, Κυριακή 21 – 22 Ιουλίου – ΝΑΥΠΛΙΟ

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ ΝΕΩΝ (Α/Γ): Τετάρτη 25 Ιουλίου – ΘΗΒΑ – (Μαζί με το αντίστοιχο Grand – Prix)

ΣΥΝΘΕΤΑ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄

και 10.000 μ. ΕΦΗΒΩΝ: Σάββατο, Κυριακή 28 – 29 Ιουλίου – ΔΡΑΜΑ

Γ. Αγώνες Ελληνικού Grand Prix

Τέσσερις στάσεις θα περιλαμβάνει η φετινή διαδρομή των εγχώριων Grand Prix.
Αναλυτικά οι πόλεις και οι ημερομηνίες:

Έδεσσα (Αλεξάνδρεια): Τετάρτη 6 Ιουνίου

Αργος Ορεστικό: Τετάρτη 20 Ιουνίου

Πάτρα: Τετάρτη 4 Ιουλίου

Θήβα (Χρήστος Βουδούρης): Τετάρτη 25 Ιουλίου

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του θεσμού αλλά και στήριξης των Ελλήνων πρωταθλητών που θα συμμετάσχουν, το Δ.Σ. ενέκρινε το παρακάτω πλαίσιο διεξαγωγής τους:

Η Ε.Α. θα επιλέξει 10 αγωνίσματα (υποχρεωτικά αγωνίσματα), διαφορετικά σε κάθε Grand – Prix, που θα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμά του. Με την εναλλαγή των αγωνισμάτων θα γίνει προσπάθεια, ώστε να καλυφθεί αγωνιστικά το σύνολο των πρωταθλητών μας.

Σε αυτά τα 10 αγωνίσματα θα δίνεται από το ΣΕΓΑΣ οικονομικό πριμ στους 3 πρώτους νικητές ως εξής: 250 – 150 – 100 ευρώ. Οι τοπικοί διοργανωτές θα πλαισιώνουν το αγωνιστικό πρόγραμμα και με άλλα αγωνίσματα δικής τους επιλογής.

Οι τοπικοί διοργανωτές θα έχουν την ευθύνη και υποχρέωση για τη μετακίνηση και φιλοξενία των αθλητών που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν και ιδιαίτερα στα 10 υποχρεωτικά αγωνίσματα κάθε Grand – Prix.

Προηγούμενο άρθροΚαι επιδόσεις για …Βαρκελώνη στο σχολικό (που οδηγείται σε τελική φάση – παρωδία)
Επόμενο άρθροΡαντεβού στο ΟΑΚΑ, αλλά ποιοι ..;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ