Ομάδα εργασίας για το θέμα του Καυτανζόγλειου με προσωπικότητες του κλασικού αθλητισμού της Θεσσαλονίκης

Επιτροπή «στιβικών» στη Θεσσαλονίκη με εμβληματικές μορφές την Βούλα Πατουλίδου και την Αναστασία Κελεσίδου (που είναι υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στις εκλογές) καθώς και τον αργυρό πρωταθλητή Ευρώπης Κώστα Μπανιώτη ως εκπρόσωπο των ενεργών αθλητών αλλά και τον Σπύρο Κέλλη από την πλευρά του δ.σ. του ΣΕΓΑΣ, τον Κώστα Λαμπρόπουλο, πρόεδρο του συνδέσμου προπονητών Β.Ελλάδος, καθώς και εκπροσώπους σωματείων, αναλαμβάνει να χειριστεί την υπόθεση με το θέμα της χρήσης του Καυτανζογλείου Σταδίου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Βασικό αντικείμενο της παραπάνω επιτροπής – ομάδας εργασίας (ουσιαστικά) θα είναι οι επαφές με όλους τους συναρμόδιους τοπικούς παράγοντες και σε συνεργασία με τον «κεντρικό» ΣΕΓΑΣ να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

Πρώτος στόχος είναι να αποκτήσουν έγκυρη πληροφόρηση για το όλο θέμα και στη συνέχεια να δημιουργηθεί το «στιβικό πλαίσιο» για να προκύψει μια …λειτουργική συνύπαρξη.

Πρόκειται για υπόθεση (δείτε και ->εδώ) που δημιούργησε σχετικά έντονη ανησυχία στην στιβική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης καθώς αναπτύχθηκε παραφιλολογία (περί έξωσης της δράσης των σωματείων) χωρίς πάντως κάποια επίσημου χαρακτήρα ανακοίνωση ή τοποθέτηση που να δικαιολογεί το μέγεθος της ανησυχίας.

Ο «καπνός» άρχισε από παρουσίαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη στο υπουργικό συμβούλιο ενός πλαισίου που σκοπό έχει να διευκολύνει την δραστηριότητα του ποδοσφαιρικού «δικεφάλου του Βορρά» έως ότου ανακατασκευαστεί η παραδοσιακή του έδρα στην Τούμπα.

Το «πότε και το πώς» θα μπει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, προς το παρόν παραμένει ασαφές από πλευράς χρονοδιαγραμμάτων όμως θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει.

Ως βασική αρχή από την πλευρά των «στιβικών», διαμέσου πρόσφατης δημόσιας τοποθέτησης του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλου είναι φυσικά να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μιας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μη θιγούν οι ανάγκες του στίβου στη Θεσσαλονίκη τόσο σε ότι αφορά τη δραστηριότητα του κέντρου υψηλού αθλητισμού όσο και στη δραστηριότητα των σωματείων.
Αλλωστε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο αυξημένες από εκείνες που είχε ο Ηρακλής με το οποίον μοιράζονταν παλαιότερα οι «στιβικοί»

update (8/2/2021) :

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει την Επιτροπή που συγκροτήθηκε για το θέμα χρήσης του Καυτανζογλείου σταδίου, η οποία προέκυψε μετά από τηλεδιάσκεψη με όλα τα σωματεία της πόλης, την περασμένη εβδομάδα

  • Σπύρος Κέλλης (μέλος Δ.Σ ΣΕΓΑΣ),
  • Τάσος Τομπούλης (πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης),
  • Χρήστος Χρυσοστομίδης (Υπεύθυνος ΚΥΑΘ),
  • Βούλα Πατουλίδου (ολυμπιονίκης),
  • Τασούλα Κελεσίδου (ολυμπιονίκης), 
  • Κώστας Λαμπρόπουλος (πρόεδρος ΣΠΒΕ),  
  • Κώστας Μπανιώτης (εκπρόσωπος αθλητών ΚΥΑΑΘ), 
  • Χριστίνα Δέσκου (πρόεδρος ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), 
  • Γιώργος Τσίντζιλης (μέλος Δ.Σ. Γ.Σ. Ηρακλής),
  • Αστέριος Τσιφτσόγλου (πρόεδρος ΜΑΣ Αετού Θεσσαλονίκης).
Προηγούμενο άρθροΚαλό 400άρι η Βασιλείου στην Οστράβα
Επόμενο άρθροΓαλλία: 30 λεπτά καθημερινής άσκησης στα σχολεία, με συμβολή της ομοσπονδίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ