Με επίκαιρα τα μηνύματα της προσπάθειας του Στέλιου Κυριακίδη ο Αθλητικός Όμιλος Φιλοθέης και ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, διοργανώνουν για 27η συνεχόμενη χρονιά τα ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ.

(δείτε -> πληροφορίες)

Ο Κύπριος αθλητής Στέλιος Κυριακίδης, είχε πάει στις Η.Π.Α. τον Απρίλιο του 1946 για να τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστόνης και συγκλόνισε τότε όλον τον κόσμο, τότε, δηλώνοντας :”Ήρθα να τρέξω για 7 εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες”.

Ηταν η περίοδος που η Ελλάδα έβγαινε από τα ερείπια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, φτωχή και αφάνταστα ταλαιπωρημένη ενώ είχαν μπει για τα καλά οι υποδομές του εμφυλίου που θα την ρήμαζε και στη συνέχεια για αρκετό διάστημα.
Ο Κυριακίδης, ο “νέος Φειδιππίδης”, όπως τον αποκάλεσαν οι Αμερικανοί, επιστρέφοντας νικητής στην Ελλάδα, αποθεώθηκε σχεδόν από ένα εκατομμύριο κόσμο που τον περίμεναν για να τον τιμήσουν.

Ο άθλος του (δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=XerFefZMjwI) σε συνδυασμό με τις εκκλήσεις του για βοήθεια προς την τότε δοκιμαζόμενη Ελλάδα, ευαισθητοποίησαν τους Αμερικανούς και τους ομογενείς Έλληνες.
Γυρνώντας στην Ελλάδα, ο Κύπριος αθλητής, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα, τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία κατέφτασαν με δύο πλοία και η βοήθεια αυτή ονομάστηκε “Πακέτο Κυριακίδης”.

Χορηγός επικοινωνίας του αγώνα είναι ο ΣΚΑΙ και κατά τη διάρκεια των αγώνων, το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» συνεχίζοντας τη μεγάλη εκστρατεία συλλογής τροφίμων, προσκαλεί κάθε αγωνιζόμενο ή θεατή να συνεισφέρει στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, φέρνοντας τρόφιμα

Οι αγώνες γίνονται στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης “Σ.Κυριακίδης” σήμερα Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 από τις 10 η ώρα το πρωί.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
10 χιλιόμετρα για μεγάλους και 1000 μέτρα για μαθητές

Προηγούμενο άρθροΑναγνώριση και βράβευση για τον 33ο ΑΜΑ
Επόμενο άρθροΣτις 30-31 Ιανουαρίου ημερίδες στο ΣΕΦ και 13-14 Φεβρουαρίου το πρωτάθλημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ