Με τη νέα διαδικασία που ισχύει για Ολυμπιακούς και Παγκόσμια, πορεύεται πια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το Ευρωπαικό πρωτάθλημα Α/Γ, που θα γίνει τον επόμενο χρόνο στο Μόναχο

Η ΕΑΑ ανακοίνωσε τα όρια, τα οποία είναι σαφώς υψηλότερα και οι υπολοιπόμενες θέσεις για τον αριθμό-στόχο που έχει οριστεί ανά αγώνισμα (πχ 36 σε σπριντ, 26 σε άλματα και ρίψεις) θα καλυφθούν βάσει των World Rankings.

-> Όρια / προϋποθέσεις

Οι επιδόσεις ισχύουν έως και 26/7/2022, από τις 27/7/2021, για 12 μήνες δηλαδή, που περιλαμβάνονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ενώ, για 18 μήνες (από 27/1/2021) ισχύουν για 10.000μ., βάδην, Μαραθώνιο και σύνθετα.

Από την αρχή του 2021 ισχύουν οι επιδόσεις για σκυταλοδρομίες όπου για τις 16 θέσεις θα προκύψουν βάσει των 2 καλύτερων επιδόσεων κάθε χώρας (δεν έχει ενταχθεί η μεικτή στο Ευρωπαικό)

Επίσης δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα εκπροσώπησης χωρίς όριο σε αγώνισμα (παρά μόνο για χώρες που δεν έχουν κανέναν αθλητή/τρια με όριο και μπορούν να έχουν συνολικά από μια εκπροσώπηση σε άνδρες ή και γυναίκες)
Μάλιστα στους κεντρικούς κανονισμούς της ΕΑΑ δεν έχουν αλλάξει ακόμη αυτά τα δεδομένα.

Το “μεγάλο” Ευρωπαϊκό -κατά το οποίο γίνεται παράλληλα η διοργάνωση για 9 αθλήματα- θα ξεκινήσει για το στίβο στις 15/8/2021, γίνεται ένα μήνα μετά το αναβληθέν παγκόσμιο (Oregon), ενώ είχε ματαιωθεί τελικά το προηγούμενο “μικρό” ευρωπαϊκό του 2020 στο Παρίσι.

Οι νικητές της προηγούμενης διοργάνωσης, που είχε γίνει κι αυτή στη Γερμανία, στο Βερολίνο το 2018, έχουν wild card.
Από ελληνικής πλευράς είναι οι Τεντόγλου, Στεφανίδη -που βέβαια είχαν ήδη και το όριο- και Παπαχρήστου. Ήδη, βάσει των προϋποθέσεων της ΕΑΑ, οι Ντρισμπιώτη, Παπαμιχαήλ και Καραλής έχουν κάνει επίσης το όριο, ενώ για την Κύπρο η Αρτυματά.

Το Ολυμπιακό Στάδιο στο Μόναχο είχε φιλοξενήσει πριν 50 χρόνια τους Ολυμπιακούς και πριν 20 χρόνια ξανά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (τότε είχαν κερδίσει χρυσό οι Κεντέρης, Θάνου, Μανιάνι, Βόγγολη και χάλκινο οι Κελεσίδου, Παπαδημητρίου)

Προηγούμενο άρθροΌρια Ευρωπαικού Α/Γ 2022 (15-21.8, Μόναχο)
Επόμενο άρθροNairobi: 4η η Ρέτσα – διπλή πρόκριση σε σφύρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ