Ο τελικός στο επί κοντώ γυναικών ήταν ο πρώτος χρονικά το Σάββατο 4/3, με τους διοργανωτές να τον προβάλλουν ελάχιστα έως καθόλου τηλεοπτικά.

-> Αποτελέσματα

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε επιτυχώς στα 4,45μ. και ακολούθως πέρασε και τα 4,60μ. με την πρώτη. Συνολικά 5 αθλήτριες συνέχισαν στα 4,70μ. που πέρασε η Wilma Murto με την πρώτη, η Tina Sutej με τη δεύτερη και η Amálie Svabikova με την τρίτη.

Η Στεφανίδη δεν τα κατάφερε (έχασε για λίγο τη δεύτερη προσπάθεια) κι έμεινε στην 4η θέση.

“Δεν αισθάνθηκα στην ημέρα μου σήμερα, παρόλα αυτά έκανα δύο καλά άλματα στο 4,45 μ. και 4,60 μέτρα. Ωστόσο με όλα αυτά που έγιναν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να έχει συμβεί. Δεν μπορώ να είμαι σήμερα απογοητευμένη με την παρουσία μου εδώ, όταν πίσω στην Ελλάδα συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων”

Στα 4,75μ. η Sutej τα πέρασε με τη δεύτερη και η Murto με την τρίτη. Η Murto πέρασε και τα 4,80μ. κάνοντας ρεκόρ Φινλανδίας. Η Sutej προσπάθησε δύο φορές στα 4,85μ. έχοντας καλή προσπάθεια αλλά απέτυχε.
Έτσι η Murto μετά το χρυσό στο Ευρωπαικό ανοικτού στο Μόναχο όπου η Στεφανίδη ήταν δεύτερη, πήρε το χρυσό και στο ευρωπαικό κλειστού.

Η Στεφανίδη δεν είχε αγωνιστεί στη διοργάνωση το 2021, ήταν επίσης 4η το 2019, νικήτρια το 2017 και 2η το 2015.

Προηγούμενο άρθροIstanbul2023: με φόρα τελικό ο Καραλής – προβλήματα στα εμπόδια
Επόμενο άρθροIstanbul2023: Οι Ιταλοί τα 60μ., οι Ολλανδές τα 400μ. – 5ο χρυσό Muir

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ