
Στο AccorHotels Arena -το γνωστό Palais de Bercy- διεξήχθη την Κυριακή 27/1 το διεθνές meeting de Paris.
Στό επί κοντώ είχαμε διπλή ελληνική παρουσία με την ελίτ των αθλητών μας. Ο Εμμανουήλ Καραλής με την πρώτη και ο Κώστας Φιλιππίδης με τη δεύτερη προσπάθεια πέρασαν τα 5,50μ., όμως δεν τα κατάφεραν μετά στα 5,65μ. και πήραν την 3η και 5η θέση αντίστοιχα.
(Φέτος έχουν ήδη 5,65μ. ο Φιλιππίδης και 5,55μ. ο Καραλής)
Ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής Sam Kendricks κέρδισε ξεπερνώντας και τα 5,84μ. και τελείωσε τον αγώνα με 4/4 επιτυχημένα άλματα. Τα 5,73μ. πέρασε και ο Lita Baehre από τη Γερμανία.
Στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης είχε ένα έγκυρο, στα 15,56μ., ενώ την καλύτερη επίδοση συνολικά του meeting έκανε ο Hugues Zango από τη Μπουρκίνα-Φάσο, φτάνοντας στα 17,58μ. στο τελικό του άλμα και κάνοντας ρεκόρ Αφρικής.
Στα 60μ. η Ombissa-Dzangue κέρδισε στο φώτο φίνις την Kambundgi, με 7.24 ενώ στον προκριματικό είχε κάνει 7.15.
Στα εμπόδια νικητής ήταν ο Ortega με 7.63 με τον Manga 1εκ. μετά, ενώ πιο πίσω έμεινε ο Martinot-Lagarde. Στα προκριματικά ο ρέκορντμαν των συνθέτων Kevin Mayer έκανε 7.81.
Στο meeting του Dortmund, η Pamela Dutkiewicz κέρδισε με 7.91 στα εμπόδια την πρωταθλήτρια Ευρώπης Elvira Herman που ακολούθησε με 8.00.