Το Ευρωπαϊκό -πρωτάθλημα πλέον- εθνικών ομάδων στα σύνθετα αγωνίσματα διεξήχθη για τη Superleague στο Lutsk, ενώ στη Ribeira Brava έγινε η 1η κατηγορία όπως και η 2η – όπου ήταν και η μη ομαδικές συμμετοχές, με την Ελλάδα να έχει τρεις.

-> Αποτελέσματα

Στο 7θλο η Στέλλα Τζικανούλα ήταν 5η με 5375β., κοντά στα φετινά της επίπεδα και σχεδόν 100β. από το ρεκόρ της, η Μαρία Ζαχαρούδη ήταν 8η με 5036β ενώ στο 10θλο ο Κώστας Λογδανίδης ήταν 10ος με 6818β.

Στη Superleague ο Λευκορώσος Zhuk ήταν ο καλύτερος με 8237β. ενώ ο Εσθονός Uibo συγκέντρωσε 8181β. Στις γυναίκες επικράτησε στη χώρα της η Sloboda με 6165β.

Η ομάδα της Εσθονίας πήρε την πρωτιά στη βαθμολογία με τη Λευκορωσία ενώ 3η ήταν η Μ.Βρετανία και 4η η διοργανώτρια και προηγούμενη νικήτρια Ουκρανία.
Η Ολλανδία δεν είχε πλήρη ομάδα και μαζί της υποβιβάστηκε και η Ελβετία. Από την 1η κατηγορία ανέβηκαν η Τσεχία και η Φινλανδία.
Η διοργάνωση απέκτησε ενιαίο χαρακτήρα για ομαδική βαθμολογία ανδρών και γυναικών από το 2013 και όπως και το Ευρωπαικό εθνικών ομάδων (ETCh) γίνεται πια ανά 2 χρόνια.

Superleague – 1st league – 2nd league έχουν αντίστοιχα διαβάθμιση B – C – D στο σύστημα ranking της IAAF κι επίσης μετράνε και για τη σειρά Challenge συνθέτων. Για εκεί απομένουν μόνο το πρωτάθλημα των ΗΠΑ και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που συνυπολογίζονται στη βαθμολόγηση.

Σε ένα μήνα γίνεται το Ευρωπαικό εθνικών ομάδων με την Ελλάδα να μετέχει στη Superleague στο Bydgoszcz – ενόψει της αναδιάρθρωσης που από το 2021 η SuperLeague θα έχει 8 ομάδες αντί για 12, το 2019 θα πέσουν από κάθε κατηγορία 5 ομάδες και θα ανέβει από 1.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων γίνεται μια εβδομάδα πριν, στη Θεσσαλονίκη (κι ενώ θα έχει προηγηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ στην Πάτρα)

Προηγούμενο άρθροΞεκινάει ο στίβος στην Πανεπιστημιάδα
Επόμενο άρθροEuropean U20 Championships – the greek team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ