Δεν κατάφερε να βγάλει το 2013 χωρίς άσχημα νέα ο ελληνικός στίβος. Λίγο πριν από την εκπνοή της χρονιάς, ήρθαν τα μαύρα μαντάτα στον ΣΕΓΑΣ. Αθλητής βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία.
Πρόκειται για αιφνίδιο έλεγχο που διενήργησε το ΕΣΚΑΝ και αφορά αθλητή υψηλού επιπέδου, της πρώτης γραμμής σύμφωνα με πληροφορίες. Βέβαια το όνομά του δεν ανακοινώθηκε, καθώς εκκρεμεί η ανάλυση του δεύτερου δείγματος, που απαιτείται προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι υπήρξε παράβαση των κανονισμών.
Η ουσία που βρέθηκε στο δείγμα του αθλητή είναι διουρητικό και το δεύτερο δείγμα του θα εξεταστεί τη Δευτέρα.
H ανακοίνωση:
“Ο ΣΕΓΑΣ βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι ενημερώθηκε από το ΕΣΚΑΝ για την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος στο χώρο του στίβου.
Νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει μετά την εξέταση του δεύτερου δείγματος”.