Από τα meeting που ξεχωρίζουν στον κλειστό -όπως αντίστοιχα και στον ανοικτό- στίβο είναι το ISTAF (“Internationale Stadion-fest” – γιορτή) στο Βερολίνο, που έγινε την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου.

Η 25χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι στο Βερολίνο, Malaika Mihambo κέρδισε την παράσταση στο μήκος. Η Γερμανίδα είχε και τα 3 έγκυρά της άλματα πολύ κοντά στα 7μ, φτάνοντας στα 6,99μ.
Η Σέρβα Ivana Spanovic στην πρεμιέρα της φέτος είχε καλύτερη προσπάθεια την πρώτη της, στα 6,65μ. και ήταν τρίτη, καθώς η Marina Bekh από την Ουκρανία έκανε 6,73μ.

Στο επί κοντώ, ήταν η σειρά του Sam Kendricks να επικρατήσει και να ανεβάσει κατά 1εκ. την καλύτερη φετινή επίδοση, περνώντας τα 5,86μ., όπου ο Lisek καθώς και ο Wocjechowski δεν μπόρεσαν. Μετά έβαλε τον πήχυ στα 6,01μ. και είχε καλές προσπάθειες προσπαθώντας για απόλυτο ρεκόρ – έχει 6μ. στον ανοικτό ενώ στον κλειστό 5,93μ. Τα 6μ. σε κλειστό έχουν περάσει διαχρονικά 10 αθλητές (ενώ ο manager του, Jeff Hartwig, έχει το ρεκόρ ΗΠΑ με 6,02μ.)

Στα εμπόδια μεγάλη νικήτρια ήταν η Pamela Dutkiewicz με 7.89 και 2εκ. μετά ακολούθησε η Roleder, ενώ η Herman έμεινε τρίτη με ατομικό 7.97.
Στο αγώνισμα των ανδρών, ο Martinot-Lagarde έτρεξε σε 7.62.
Στα 60μ. στο φώτο φίνις με 6.53 ο Prescod κέρδισε τον Cisse.

Δισκοβολία …indoor

Μετά το τέλος των αγωνισμάτων αυτών, το κλειστό ανήκε στη …δισκοβολία, σε έναν αγώνα που έχει καθιερωθεί στο ISTADF indoor και πέραν της διεξαγωγής του σε κλειστό είχε μια ακόμα καινοτομία: μια αναμέτρηση ανδρών εναντίον γυναικών – άλλωστε οι επιδόσεις είναι αρκετά κοντά, μάλιστα τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες διαχρονικά έχουν ρίξει από 24 πάνω από τα 70μ.!

Έγιναν 4 προσπάθειες των 4+4 αθλητών-τριων (με ζευγάρια όλοι εναντίον όλων και σε κάθε αναμέτρηση ο νικητής-τρια να δίνει βαθμό) με τις γυναίκες να επικρατούν.
Η Nadine Mueller έριξε 63,89μ., ο Lukas Weisshaidinger 63,06μ. ενώ ο Christophe Harting 61,06μ.

Το Σάββατο 2/2 στην Καρλσρούη γίνεται το 2ο meeting της σειράς World Indoor Tour όπου μετέχουν και οι Στεφανίδη – Κυριακοπούλου, Τεντόγλου – και Echevarria.

Προηγούμενο άρθροΟ 14ος Μαραθώνιος Μεσσήνης στις 24/3
Επόμενο άρθροΙπτάμενη Γκούσιν στη Γαλλία – όριο και ο Δουβαλίδης, πρεμιέρα Τραίκοβιτς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ