Η πλέον δημοφιλής ευρωπαική διοργάνωση λόγω του ομαδικού της χαρακτήρα, ξεκίνησε το 1965 στη Γερμανία ως Ευρωπαικό κύπελλο (πιο γνωστό ως Bruno Jauli” στη μνήμη του προέδρου της Ιταλικής Ομοσπονδίας) και από το 2009 έχει τον τωρινό του χαρακτήρα ως Ευρωπαικό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων.

Πλέον γίνεται ανά 2 έτη και φέτος διεξάγεται για 7η φορά, με την Ελλάδα να είναι για 4η φορά στη Superleague όπου το 2009 είχε παραμείνει, τις άλλες δύο φορές (2010 και 2013) είχε πέσει ενώ τώρα, μετά την άνοδο του 2015 στο Ηράκλειο, έχει στόχο στο Lille της Γαλλίας την παραμονή.

-> Όλα τα χρήσιμα στοιχεία για τη διοργάνωση

Το έργο είναι δύσκολο, όμως η μη συμμετοχή της προηγούμενης πρωταθλήτριας Ρωσίας που παραμένει σε διαθεσιμοτητα, κλείνει τη μία και αφήνει δύο ακόμα θέσεις για υποβιβασμό που θα προσπαθήσει να αποφύγει η Ελλάδα.
Η Ολλανδία που είχε ανέβει μαζί με την Ελλάδα, όπως και η πιο δυνατή Τσεχία, καθώς και η Λευκορωσία και λιγότερο η Ισπανία ειναι οι ομάδες που θα παλέψουν. Η …γηπεδούχος Γαλλία και η Γερμανία φαίνεται πως θα διεκδικήσουν την πρωτιά, ενώ Πολωνία, Μ.Βρετανία είναι βέβαια ιδιαίτερα ισχυρές και ακολούθως σε μια ενδιάμεση κατάσταση Ιταλία και Ουκρανία.

-> πρόγραμμα/αποτελέσματα

Το πρόγραμμα πλέον είναι 3 ημερών, με την πρώτη ημέρα να περιλαμβάνει προκριματικούς σε όλα τα ατομικά σπριντ (αγωνίσματα με βατήρα).
Εκεί γίνονται 2 σειρές των 6 (6+5 φέτος λόγω Ρωσίας) βάσει SB, για την πρόκριση των πρώτων 3 κάθε σειράς και 2 καλύτερων επιδόσεων για την 8αδα του τελικού.
Αθλητές που θα προκριθούν αλλά δεν θα αγωνιστούν/τερματίσουν ή θα ακυρωθούν στον τελικό, θα βαθμολογηθούν σαν να τερμάτισαν τελευταίοι.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας σε 100μ. και 200μ. που έχουν μιάμιση ώρα διαφορά, η Γρηγορία Κεραμιδά στα 100μ. και η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 200μ., ο Μιχάλης Παππάς και η Ειρήνη Βασιλέιου στα 400μ., ο Κώστας Δουβαλίδης και η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα ψηλά εμπόδια και ο Κώστας Νάκος και η Κατερίνα Δαλάκα στα 400μ. εμπόδια που είναι το πρώτο επίσημο αγώνισμα, λαμβάνουν μέρος από ελληνικής πλευράς.

Ο Ortega στα 110μ. εμπόδια και οι Dutkiewicz και Talay στα 100μ. εμπόδια, ο Martina και o Reus στα 100μ., ο Maslak στα 200μ., η Doyle στα 400μ. εμπ. είναι ορισμένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν.

Στις εκτός προγράμματος σειρές των 100μ. που θα προηγηθούν, θα αγωνιστεί η Μαρία Γάτου.

Η 1η κατηγορία γίνεται στη Vaasa της Φινλανδίας κι επίσης με 3ήμερο πρόγραμμα, ενώ η 2η κατηγορία διεξάγεται σε 2ήμερο στο Tel-Aviv, όπου αγωνίζεται και η Κύπρος. Η 3η κατηγορία που περιλαμβάνει τις υπόλοιπες ομάδες μετά τις 3 δωδεκάδες, γίνεται στη Μάλτα.

Προηγούμενο άρθροΤο πανελλήνιο Παίδων-Κορασίδων το Σ/Κ στα Τρίκαλα – και ομιλία για το άγχος
Επόμενο άρθροΕυρωπαικό ομάδων 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ