Ο ΣΕΓΑΣ θα είναι χορηγός της AIMS, απολαμβάνοντας τα οφέλη αυτής της συνεργασίας και για τα επόμενα έξι χρόνια παραμένει η έδρα της Ένωσης Μαραθωνοδρόμων στην Ελλάδα.
Η AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) είναι ένας οργανισμός που περιλαμβάνει περισσότερους από 350 κορυφαίους αγώνες αποστάσεων παγκοσμίως, σε πάνω από 100 χώρες. Συνεργάζεται με την IAAF που αναγνωρίζει και χρησιμοποιεί τα standards βαθμονομημένης μέτρησης της ΑΙΜS για ακριβείς μετρήσεις διαδρομών (δείτε -> εδώ)

Η σημαντική διεθνής διάσταση στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και η προβολή για την Αθήνα και την Ελλάδα τονίζονται και ενισχύονται με την ΑΙΜS

“Η συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την AIMS ξεκίνησε πριν οχτώ χρόνια, καρπός ήταν ένα σύμβολο η “μαραθώνια φλόγα” και βεβαίως ένας νέος θεσμός, το ετήσιο συμπόσιο, που φέρνει κοντά μας δεκάδες διοργανωτές μαραθωνίου. Η θετική εξέλιξη βοήθησε την προσπάθεια έτσι ώστε η έδρα της AIMS να έρθει στην Ελλάδα. Η σχέση μας διευρύνθηκε τα τελευταία χρόνια με την βράβευση των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων του κόσμου” είπε επίσγης στη συνέντευξη Τύπου ο κος Παναγόπουλος.
“Όταν πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρεία χορηγός της AIMS επέλεξε να μην συνεχίσει αυτή τη σχέση και διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει άλλο ενδιαφέρον, αποφασίσαμε να κάνουμε εμείς αυτό που κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να κάνουν” και πρόσθεσε ως προς τη χορηγία ότι “τα χρήματα θα εξοικονομηθούν από μια μικρή αύξηση στο κόστος συμμετοχή των δρομέων στους αγώνες του μαραθωνίου, κυρίως στο πλήρες πακέτο, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του ΣΕΓΑΣ”

Ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο δήλωσε πως “Για την AIMS και τα 380 και πλέον μέλη της, δεν θα υπήρχε καλύτερο μέρος από την Αθήνα, επί της Λεωφόρου Σπύρου Λούη, να συνεχίσουμε να έχουμε τα Κεντρικά μας Γραφεία; ο Μαραθώνιος είναι το μοναδικό αθλητικό γεγονός που βασίζεται σε ένα θρύλο, ο οποίος γέννησε τον Μαραθώνιο δρόμο ως άθλημα, αναβιώθηκε στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα και παραμένει και σήμερα με την διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών. Συνεπάγεται λοιπόν, ότι η AIMS, έχοντας ως κύριο σκοπό την εξάπλωση του Μαραθωνίου κινήματος παγκοσμίως, θα έπρεπε να έχει την φυσική της έδρα στη Αθήνα. Ο βασικός μας σκοπός είναι να παραμένουμε δίκαιοι σε ότι κάνουμε, και σήμερα δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας στον ΣΕΓΑΣ, που έχουμε κοινά οράματα και στόχους. Όπως αποδείξαμε και τα προηγούμενα 3 χρόνια, σκοπός μας είναι να επεκτείνουμε μέσω της Ένωσης μας την εικόνα του ΣΕΓΑΣ διεθνώς και της Ελλάδος γενικότερα ως την χώρα με αυτή την τόσο σημαντική ιστορία, την ομορφιά των μνημείων της και των περιοχών της, την φιλοξενία των ανθρώπων της, την αναγνώριση των αθλητικών αξιών όπως η ειρήνη, η υγεία, η φιλία και η αλληλεγγύη”.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • aims
Προηγούμενο άρθροΚόε και Πάουντ για το άλμα τριπλούν στους Ο.Α.
Επόμενο άρθροΤο συνέδριο της Επιτροπής Ανάπτυξης Κλασικού Αθλητισμού Βάσης στις 12-14/12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ