Τη Β’ ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος, ξεχώρισαν 2 επιδόσεις που έγιναν μάλιστα μέσα στο ίδιο λεπτό, από Τεντόγλου (8,19μ., μήκος) και Πόλακ (4,50μ., επί κοντώ)

Φουλ εκπροσώπηση στη Γλασκώβη

Η Ελένη Πόλακ έφυγε για τρίτη συνεχόμενη φορά με χρυσό μετάλλιο, αλλά κυρίως τώρα, με το όριο των 4,50μ. για το ευρωπαικο κλειστο -κλείνοντας 3αδα στο αγώνισμα με Στεφανίδη, Κυριακοπούλου- και απόλυτο ατομικό ρεκόρ (είχε 4,42μ. στον κλειστό και 4,46μ. στον ανοικτό)
Έγινε η 3η διαχρονικά στο κλειστό καθώς και η 5η που ξεπερνάει γενικότερα τα 4,50μ. – πέραν του διδύμου Στεφανίδη-Κυριακοπούλου, το χουν καταφέρει και Σκαφίδα&Λεδάκη στον ανοικτό

Η Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) ξεκίνησε επιτυχώς στα 4,10μ. που τα πέρασε και η συναθλήτριά της στο γκρουπ του Μ.Καραγιάννη, η Κατερίνα Βαγενά (επίσης με την πρώτη όπως και στα δύο προηγούμενα ύψη) ενώ την τρίτη θέση στο αγώνισμα πήρε η Γεωργία Στεφανίδη με 3,90μ. υπερτερώντας στις προσπάθειες σε σχέση με τη Μυρτώ Κασσωτάκη.

Στα 4,25μ. η Πόλακ και πάλι πέρασε με την πρώτη, ενώ η Βαγενά δεν τα κατάφερε, χάνοντας τα για λίγο σε μια προσπάθεια.
Μετά η Πόλακ πέρασε ξανά με την πρώτη τόσο τα 4,40μ. όσο και το ζητούμενο ύψος των 4,50μ. Έπειτα προσπάθησε στα 4,56μ.

Την απονομή στις νικήτριες του επί κοντώ έκαναν οι 2 μεγάλες μας πρωταθλήτριες -που καλά καλά δεν είχαν επιστρέψει από αγώνες στο εξωτερικό- Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Στεφανίδη έδωσε το μετάλλιο στην αδερφή της, Γεωργία, ενώ η Κυριακοπούλου στην Βαγενά. Όσο για την Πόλακ, που μπήκε στην παρέα τους -όπως και στο Βερολίνο πέρυσι- για Γλασκώβη, έκαναν …μοιρασιά: μετάλλιο από την Κυριακοπούλου και κύπελλο από τη Στεφανίδη.

Με φόρα από τη Μαδρίτη

Ο Μίλτος Τεντόγλου αν και επίσης δεν είχε καιρό που επέστρεψε από τη Μαδρίτη, με το εντυπωσιακό 8,23μ., αγωνίστηκε και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα – πλέον με τον ΓΣ Κηφισιάς.

Το πρωί έκανε ένα άλμα στα 7,45μ. σε διαδικαστικό γι αυτόν προκριματικό και το απόγευμα ξεκίνησε με 7,78μ., μετά έκανε 7,87μ. και στο τρίτο του άλμα προσγειώθηκε στα 8,19μ. πετυχαίνοντας έτσι δύο ημέρες μετά, εκ νεου μεγάλη επίδοση. Δεν έκανε άλλο άλμα μετά και συνέχεια έχει στους αγώνες World Indoor Tour.

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Νίκος Καψής με 7,48μ. και τρίτος ήταν ο Νίκος Ξενικάκης με ίδια επίδοση – υστερούσε 3 εκατοστά από τα 7,41μ. που είχε ο Καψής δεύτερη επίδοση, μάλιστα δεν είχε άλλη έγκυρη.

Την απονομή έκανε ο ..συγκάτοχος πλέον του πανελληνίου ρεκόρ, που είχε κάνει πριν 5 χρόνια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, Λούης Τσάτουμας.

Στο αγώνισμα των γυναικών η Λιλη Αλεξουλη (συναθλήτρια του Τεντόγλου στο γκρουπ του Γ.Πομάσκι) είχε δύο έγκυρα, στα 6,23μ. και 6,24μ. και δεν μπόρεσε να κάνει το όριο των 6,50μ. Από την άλλη, κέρδισε για 5η συνεχή χρονιά το πρωτάθλημα. Δεν πέρασε άλλη αθλήτρια τα 6μ., η Οξάνα Κορένεβα ήταν δεύτερη με 5,95μ. και με 5,93μ στην τρίτη θέση η Ελένη Κουτσαλιάρη .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here