Στο Παρίσι έγινε το βράδυ της Τετάρτης 7/2 meeting με 3 καλές ελληνικές συμμετοχές
-> Ελληνικές παρουσίες στο εξωτερικό

Στο επί κοντώ ξεχώριζαν οι δύο κορυφαίες ελληνίδες, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που τέθηκαν και αντίπαλες μετά από καιρό.

Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε επιτυχώς στα 4,46μ., ενώ η Στεφανίδη αντίστοιχα στα 4,61μ. – που πέρασε με τη δεύτερη η Κυριακοπούλου, βελτιώνοντας και κατά 1εκ. την επίδοση που είχε κάνει στην Ορλεάνη ενώ μετά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει άλμα στα 4,71μ., βρίσκει πάντως ρυθμό μετά την πολύμηνη αποχή της λόγω της εγκυμοσύνης.

Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4,71μ. -ύψος που είχε περάσει και στη Νέα Υόρκη και μετά με τη δεύτερη τα 4,81μ.
Στο τέλος έβαλε τον πήχυ στα 4,91μ., ύψος κατά 1εκ. μεγαλύτερο του πανελλήνιου ρεκόρ της -αλλά και της κορυφαίας φετινής επίδοσης της Morris- χωρίς να μπορέσει να βγάλει άλμα.

Οι αθλήτριές μας, που έχουν και συνέχεια στις 10/2 στο Rouen (όπου θα είναι και ο Φιλιππίδης -και θα λείπουν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα) έκαναν φυσικά το 1-2, ενώ η Kylypko πέρασε τα 4,46μ. και στα 4,31μ. εμειναν οι Moser, Ptacnikova, Malacova, Nikkanen.

Στο μήκος, ο Μίλτος Τεντόγλου στα πρώτα 3 άλματα είχε καλύτερο στα 7,89μ. Στη συνέχεια η 4αδα έκανε σε μορφή ημιτελικών (1-4 και 2-3) ένα ακόμα άλμα και μετά από 2 άλματα σε μικρό και μεγάλο τελικό. Ο Τεντόγλου ήταν άκυρος στο μονό και στο πρώτο των δυο κα έκλεισε τις προσπάθειες με 7,87μ. (Έχει 7,93μ. φέτος στην Οστράβα)
Συνέχεια έχει την Κυριακή στο Metz της Γαλλίας – οπου θα είναι και η Παπαχρήστου στο τριπλούν (έτσι και αυτοί επίσης δεν θα είναι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα)

Ο ΝοτιοΑφρικανός Luvo Manyonga που ξεκίνησε τον αγώνα με WL 8,23μ., στον τελικό πήγε ακόμα καλύτερα, με 8,32μ.

Στα 60μ. η Ta Lou επικράτησε με 7.12 με τις Burchell, Kambundji λίγο πίσω, ενώ ο Cisse κέρδισε με 6.61 αφήνοντας 5εκ μετά τον Lemaitre.
Σε αγωνίσματα 3αθλου, ο Kevin Mayer έκανε 7.79 στα εμπόδια και πιο πριν 7,48μ. στο μήκος και 15,96μ. στη σφαίρα.

Προηγούμενο άρθροΠιο ψηλά ο Φιλιππίδης, βολίδα ο Su και σούπερ Stanek στο Duesseldorf
Επόμενο άρθροΤο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στις 10-11/2 στο ΣΕΦ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ ωραία άλματα από τη Στεφανίδη. Εξαιρετική τεχνική και αρκετό ύψος.
    Δείχνει αισθητά καλύτερα στο ξεκίνημα της σεζον σε σχέση με πέρσι.
    Η Κυριακοπούλου είναι βέβαια εξαιρετική αθλήτρια και αυτή και με λίγη δόση τύχης μπορεί να πλασαριστεί αρκετά ψηλά στο παγκόσμιο.
    Χαίρομαι επίσης που ο Φιλιππίδης και ο Καραλής τα πάνε πολύ καλά. Γενικά το επίπεδο στο επι κοντω είναι χαοτικά υψηλότερο από κάθε άλλο αγώνισμα στον ελληνικό στίβο. Από τους 5 καλύτερους αθλητές μας, οι 4 είναι επικοντιστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ