Το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού, διοργάνωση που ξεκίνησε το 1986 στο νεόδμητο τότε Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας*, διεξάγεται για 32η φορά (δεν είχε γίνει το 2003) στις 10 και 11 Φεβρουαρίου.

-> πρόγραμμα/πληροφορίες/συμμετοχές

Στο πρωτάθλημα φυσικά θα αναγνωριστούν και επιτεύξεις ορίων για τις μεγάλες διοργανώσεις.
Για το παγκόσμιο στο Birmingham -> όριο έχουν οι Στεφανίδη, Φιλιππίδης, Τεντόγλου, που θα αγωνιστούν στο εξωτερικό, όπου θα το επιδιώξουν και οι Κυριακοπούλου, Παπαχρήστου και δεν θα είναι στο ΣΕΦ.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος, οι Κώστας Δουβαλίδης και Ελισάβετ Πεσιρίδου στα εμπόδια, η Ραφαέλα Σπανουδάκη και οι Τριβυζας-Στεργιούλης-Ζηκος στα 60μ., η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 400μ., ο Ανδρέας Δημητράκης στην ημιαντοχή, οι οποίοι (και ίσως λίγοι ακόμα) μπορούν να διεκδικήσουν και το όριο στο ΣΕΦ – ή εξωτερικό μετά, ιδίως στο βαλκανικό στις 17/2 στην Κωνσταντινούπολη.

Μεγάλο σερί νικών στο αγώνισμά τους έχουν ο Κώστας Φιλιππίδης με 8 τελευταίες συνεχόμενες νίκες (όμως δεν θα είναι τώρα), ο Ανδρέας Δημητράκης με 8 νίκες στα 1500μ., ο Δημήτρης Τσιάμης με 7 στο τριπλούν, η Ελισάβετ Πεσιρίδου με 5 στα εμπόδια.

Ο Τσιάμης με 11 νίκες συνολικά έχει τις περισσότερες σε ένα αγώνισμα, ενώ 10 έχει ο Φιλιππίδης και ο Τσάτουμας που σταμάτησε πέρυσι.
Σε σύνολο νικών από τους εν ενεργεία αθλητές ακόμα, ο Μιχάλης Σταματόγιαννης έχει 8 στη σφαιροβολία, ο Κώστας Δουβαλίδης 6 στα εμπόδια και ο Μάκης Στεργιούλης 4 στα 60μ. (ενώ με τις 5 η Πεσιρίδου έχει τις περισσότερες στις γυναίκες αντίστοιχα)

-> Νικητές Πανελ.Πρωτ.

Αρκετοί θα είναι και οι Κύπριοι αθλητές που θα λάβουν μέρος (εντός ή εκτός συναγωνισμού) και μεταξύ αυτών ο Μίλαν Τραίκοβιτς που έχει το όριο για το παγκόσμιο κλειστού στα 60μ. εμπόδια και η Ραμόνα Παπαιωάννου που επανέρχεται αγωνιστικά μετά από τραυματισμό.
-> www.stivoz.com/content.php?6537-Oi-Kyprioi-athlites-sto-Panellinio-kleistou

Στο πρωτάθλημα επανέρχονται και τα 4χ400μ. – ενώ γίνονται από το 2013 ξανά και τα 200μ. που τα τελευταία 12 χρόνια έχουν βγει από τις μεγάλες διοργανώσεις.
Να σημειωθεί ότι το πανελλήνιο κλειστού δεν προσφέρει καθόλου στην αξιολόγηση των σωματείων.

Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ τηλεοπτική μετάδοση θα υπάρξει από ΕΡΤ2 & webtv της ΕΡΤ, το Σάββατο στις 19.00-20.30 και την Κυριακή στις 18.00-19.30.

Την Παρασκευή θα γίνει στις 7μμ. σε αίθουσα στο ΣΕΦ και η ετήσια γιορτή του ΣΕΓΑΣ

Το Σάββατο 10/2 γίνεται και το Βαλκανικό Ε/Ν στη Σόφια όπου μετέχουν 12 αθλητές μας (-> πρόγραμμα/πληροφορίες)
Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές μας (Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Φιλιππίδης, Τεντόγλου, Παπαχρήστου) αγωνίζονται τότε σε meeting του εξωτερικού (-> Ελληνικές παρουσίες στο εξωτερικό)


* Το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ στις 8-9 Φεβρουαρίου 1986, ενώ τα σύνθετα αγωνίσματα στις 19-20/1/1986.
Ένα χρόνο πριν, ο Ανδρέας Παπανδρέου, εγκαινίασε και βάπτισε το Στάδιο, δίνοντάς του το όνομα “ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ” στις 16 Φεβρουαρίου του 1985 ενώ έγιναν και αγώνες κλειστού στίβου, ακριβώς 14 χρόνια μετά τους πρώτες αγώνες κλειστού που έγιναν στο χώρο του Γ.Καραισκάκης.
Τον Μάρτιο του 1985 φιλοξενήθηκε στο ΣΕΦ η πρώτη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, γνωστό ως ΕΠΑ’ 85.
Το 2003 και ενόψει εργασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν διεξήχθη η διοργάνωση. Από το 2004 έως και το 2011 το πρωτάθλημα έγινε στο κλειστό της Παιανίας που μετά παραμελήθηκε και έμεινε παροπλισμένο.

Προηγούμενο άρθροΣε άνοδο Στεφανίδη και Κυριακοπούλου
Επόμενο άρθροΙσοφάρισε το πανελ.ρεκόρ ο Φιλιππίδης στη Μαδρίτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ