Η πρωταθλήτριά μας στα σύνθετα Αργυρώ Στρατάκη με επιστολή της στο ΣΕΓΑΣ ανακοινωσε την αποχώρησή της απο την ενεργό δράση. Η Ρούλα Στρατάκη είναι η κάτοχος του πανελληνίου ρεκορ σε κλειστό (4550β στο 5θλο) και ανοικτό στιβο (6235β στο 7θλο στο μεγάλο meeting συνθέτων του Goetzis το 2006)
8 φορές πανελληνιονίκης στον ανοικτό και 6 φορές στον κλειστό, 9η στο παγκόσμιο του 2003 και στο πανευρωπαικό του 2006. Φέτος κέρδισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Σχηματάρι με 6038β, μετά απο πολλά προσωπικά προβλήματα συμμετείχε στο Πανευρωπαικό στη Βαρκελώνη όπου δεν κατάφερε να αγωνιστεί στα 800μ και να ολοκληρώσει τον αγώνα της, ενω με την εθνικη ομάδα με τις Υφαντίδου, Κολοκυθά και Δανιήλ, έφεραν τη γυναικεία ομάδα στην ανώτατη κατηγορία στο ευρωπαικό κύπελλο συνθέτων.

Η επιστολή:
Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ανακοινώσω την απόφασή μου να αποχωρήσω από την ενεργό δράση.
Με την προπονήτρια μου, Δέσποινα Πάκου, ξεκινήσαμε την περσινή χρονιά έχοντας προαποφασίσει ότι θα ήταν για μένα η τελευταία. Γιʼ αυτό και προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι εκπληρώσαμε το στόχο μας , αφού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων πετύχαμε μια πολύ ικανοποιητική επίδοση, την καλύτερη των τελευταίων τριών ετών. Τόσο εγώ όσο και η προπονήτριά μου πιστεύουμε ότι η επιτυχία ενός αθλητή δεν είναι μόνο οι επιδόσεις του όταν είναι εν ενεργεία, αλλά και η συνετή απόφαση της αποχώρησής του την κατάλληλη χρονική στιγμή, μια στιγμή που για μένα, μετά από μια μακρόχρονη πορεία, έφτασε.

Δεν σας κρύβω ότι η απόφαση αυτή μου προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα γιατί κλείνω ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μου. Παρόλα αυτά, νιώθω ευγνώμων γιατί ως αθλήτρια του ΣΕΓΑΣ και μέσα από τον πρωταθλητισμό, είχα την ευκαιρία να ζήσω πολύ όμορφες στιγμές, οι όποιες και θα μείνουν για πάντα ζωντανές στο μυαλό μου. Η συμμετοχή μου σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε σημαντικά μιτιγκς, και βέβαια σε Ολυμπιακούς Αγώνες με αποκορύφωμα την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.Οι σημαντικές επιδόσεις και διακρίσεις. Η χαρά της επίτευξης πολλών Πανελληνίων ρεκόρ, τόσο στον ανοικτό ,όσο και στον κλειστό στίβο, με κορυφαία αυτά του 2006 στον ανοικτό και του 2007 στον κλειστό, που συνιστούν αρκετά υψηλές επιδόσεις. Όλα αυτά με έκαναν να αισθάνομαι πλήρης …..πλήρης από αγώνες, από χαρές από λύπες. Γεμάτη από τον πρωταθλητισμό.

Στο σημείο αυτό έχω την επιθυμία να ευχαριστήσω κάποια πρόσωπα που στάθηκαν αρωγοί όλα αυτά τα χρόνια.
Πρώτα από όλα το άνθρωπο που με ανέδειξε, την προπονήτριά μου Δέσποινα Πάκου. Θεωρώ, πως ότι έχω καταφέρει στην καριέρα μου οφείλεται σε εκείνην. Με εμπιστεύτηκε και κατάφερε με μεθοδικότητα, ποιοτική προπόνηση, επιμονή και υπομονή να με αναδείξει σε υψηλό επίπεδο για 9 συνεχόμενα έτη. Μου δίδαξε τον σεβασμό, την πειθαρχία, την μαχητικότητα και την αξιοπρέπεια που χρειάζεται ένας αθλητής για να καταφέρει να φτάσει και να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο ακόμα και στα 35 του χρόνια. Αισθάνομαι πραγματικά ευγνώμων απέναντί της και την ευχαριστώ από καρδιάς για την πολύτιμη καθοδήγησή της και τις επιτυχίες που βιώσαμε από κοινού στα 11 χρόνια της συνεργασίας μας.

Θέλω να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά Κύριε Πρόεδρε για την αμέριστη συμπαράσταση σας όλα αυτά τα χρόνια, τον Γ αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλο που πάντα ήταν δίπλα μας με αγάπη και κατανόηση, τον Β αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Σταματόπουλο, τον κ. Χρήστο Μελέτογλου, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, όλα τα πρόσωπα της Ομοσπονδίας. Ευχαριστώ, γιατί ήσασταν παρόντες στις όμορφες αλλά πάνω από όλα στις δύσκολες στιγμές, καθώς επίσης και για τις προσπάθειες που καταβάλετε για την ανάδειξη του υψηλού, ποιοτικού αθλητισμού.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Τεχνικούς Διευθυντές με τους οποίους συνεργάστηκα, τον κ. Οδυσσέα Παπατώλη , τον κ. Στέργιο Τσιφτσόγλου, και φυσικά έναν άνθρωπο που με αγάπη και μεράκι προσπάθησε να βοηθήσει εμάς τους αθλητές και την Ομοσπονδία, τον αείμνηστο Κώστα Σπανίδη που έφυγε τόσο νωρίς και άδικα από κοντά μας.

Ευχαριστώ το Σύλλογο μου την Ε.Α.Ρ. και τον πρόεδρό της κ. Βαγγέλη Μελιγκουνάκη για την τιμή που μου έκαναν να ενταχθώ στο δυναμικό της ομάδας τον τελευταίο χρόνο. Ακόμα, ευχαριστώ όλο τον κόσμο, γνωστό και άγνωστο που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια.
Την Εταιρία RSTS για την σημαντική συμβολή της. Τον Γιώργο Λεών τον εξαιρετικό αυτό φίλο, που είναι δίπλα μου από το ξεκίνημα μου. Το χορηγό μου, την αθλητική εταιρία Nike που συνεργαζόμαστε από την αρχή της καριέρας μου και ήταν κοντά μου αρχικά με τον κ. Αργύρη Τσούλο και μετέπειτα με τον κ. Μάνθο Δουζίνα, αξιόλογο συνεργάτη και φίλο. Την γυμνάστρια κ. Πόπη Παπαδοπούλου, σπουδαία φίλη και συνεργάτιδα στο κομμάτι της αποκατάστασης. Να ευχαριστήσω τον μάνατζερ μου κ Γίαννη Κουτογιανόπουλο. Όλους τους Συλλόγους που συνεργάστηκα. Όλους τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το στίβο και ήταν στα χρόνια αυτά δίπλα μου.

Θα ευχαριστήσω επίσης το ιατρικό επιτελείο και τους φυσιοθεραπευτές της Ομοσπονδίας , των οποίων η παρέμβαση ήταν πολύτιμη.
Το φυσιοθεραπευτή κ. Άγγελο Σταυρόπουλο , καλό φίλο, για την σημαντική βοήθεια του. Τις συναθλήτριες και συναθλητές μου στην Εθνική Ομάδα, στους οποίους και εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέχεια τα καριέρας τους. Τέλος τους πολύ καλούς μου φίλους για την ηθική συμπαράστασή τους.

Θα ήταν παράληψη μου να μην ευχαριστήσω θερμά τον πρώτο μου προπονητή κ. Νίκο Χαλκιαδάκη, άριστο παιδαγωγό, ο οποίος με κατεύθυνε στα πρώτα μου βήματα διδάσκοντάς μου το ήθος και τις βασικές αξίες του αθλητισμού.

Ένα πολύ μεγάλο « ευχαριστώ» ανήκει φυσικά στην οικογένειά μου, η οποία με στήριξε καθοριστικά, με συνέπεια και βαθύτατη πίστη όλα αυτά τα χρόνια.

Κύριε Πρόεδρε, μπορεί να αποχωρώ από την ενεργό δράση, όμως ήμουν και θα είμαι παρούσα, κοντά στους συνεργάτες και συναθλητές μου. Παρούσα στη προσπάθεια που καταβάλετε για τη διατήρηση του ελληνικού στίβου σε υψηλό επίπεδο.

Και πάλι Ευχαριστώ θερμά όλους.

Με τιμή
Αργυρώ Στρατάκη

Κοινοποίηση
Ε.Α.Ρ. Αθλητικό Σωματείο
NIKE HELLAS
MME

Προηγούμενο άρθροΗ Κυπριακή ομάδα για Κοινοπολιτειακούς, με στόχο το πλασάρισμα στους τελικούς
Επόμενο άρθροΑιγαιοπελαγίτικοι 2010 (Ρόδος)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ