Ένας εκπληκτικός αγώνας ήταν ο τελικός του μήκους στον ειδικά διαμορφωμένο υπερυψωμένο διάδρομο φόρας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, τόσο συνολικά από τους μετέχοντες όσο ιδίως από τον Μίλτο Τεντόγλου!

-> Αποτελέσματα

Ο Τεντόγλου από το πρώτο του άλμα έδειξε ποιός είναι ο κυρίαρχος, καθώς προσγειώθηκε στα 8,42μ. χωρίς να ..είναι ευχαριστημένος, ενώ βελτίωσε άμεσα την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο που είχε κάνει στον προκριματικό ο Ehammer.

O Mattia Furlani ήταν όμως επίσης εντυπωσιακός καθώς προσγειώθηκε στα 8,38μ. βελτιώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 που είχε πρόσφατα πετύχει.

Μετά από άκυρο δεύτερο άλμα κι ενώ κι ο Ehammer πήγε μακριά, στα 8,31μ., ο Τεντόγλου συνέχισε με 8,49μ. (πατώντας 14 εκατοστά πίσω!) και 8,45μ.

Για να έρθει το 5ο του άλμα που ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Ο πίνακας έγραψε 8,65μ. (με άνεμο -0,3μ/”) μια επίδοση:

  • κατά 13 εκατοστά καλύτερη από το ρεκόρ αγώνων (CR) που είχε κάνει στην προηγούμενη διοργάνωση
  • κατά 5 εκατοστά καλύτερη από το ατομικό του ρεκόρ που είχε από το 2021 στην Καλλιθέα
  • μόλις 1 εκατοστό από το πανελλήνιο ρεκόρ που κρατάει ο Λούης Τσάτουμας από το 2007 στην Καλαμάτα (και είναι 12ος διαχρονικά στον κόσμο -> All-time top)

Ενώ συνολικά 8 αθλητές πέρασαν τα 8μ., ο Furlani ενδιάμεσα δεν φάνηκε πως μπορούσε να απειλήσει ξανά, ωστόσο το τελευταίο του άλμα έδειξε αρκετά μεγάλο αλλά ήταν άκυρο. Μετά, έχοντας πια οριστικοποιηθεί και η κατάταξη, ο Ιταλός έδωσε το έναυσμα για το ρυθμικο χειροκρότημα στην τελευταία προσπάθεια του Τεντόγλου.

Αυτή ήταν και πάλι εντυπωσιακή, ο κόσμος περίμενε με αγωνία αν θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, τελικά η μέτρηση έδωσε ακριβώς ίδια επίδοση -όπως και άνεμο- με την προηγούμενη!
(Ο μέσος όρος των 5 έγκυρων αλμάτων του έφτασε στα 8,53μ.)
Η σπουδαία Stefka Kostadinova κατέβηκε και συνεχάρη τον Έλληνα πρωταθλητή – καθόταν στις εξέδρες κοντά μαζί με Emmiyan και Pedroso, κάτι που τόνισε ο Τεντόγλου στις δηλώσεις του.

Ο Τεντόγλου κέρδισε το 3ο σερί χρυσό σε Ευρωπαικό (-> νικητές διοργάνωσης) παραμένει ο κάτοχος του τίτλου σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις (συνολικά 10ο χρυσό, με το 1ο να είναι στο Ευρωπαικό του 2018) και φυσικά θέλει να παραμείνει και μετά το Παρίσι..!

Προηγούμενο άρθροRoma2024: Το 7ο χρυσό – πρώτο ως Erkasevic – η “discus queen”
Επόμενο άρθροΑγώνες μνήμης Ευβοϊκός ΓΑΣ (Χαλκίδα) 8.6.2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ