Τα 20χλμ βάδην γυναικών ήταν ο πρώτος τελικός στο Ευρωπαικό της Ρώμης, με τον τερματισμό να γίνεται μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο και τη διαδρομή να περνάει από τον περιβάλλοντα χώρο του και φόντο τα αγάλματα του πανέμορφου βοηθητικού “Stadio dei Marmi”.

-> Αποτελέσματα

Στο αγώνισμα είχαμε 4πλη ελληνική συμμετοχή καθότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πέρασε με wid card ως κάτοχος του τίτλου.

Η 8η στους προηγούμενους Ολυμπιακούς και με σαφή στόχο το Παρίσι φέτος, τερμάτισε στην 16η θέση σε 1:33:38, ενώ 19η ήταν η Πένυ Τσινοπούλου που επανέρχεται σταδιακά μετά τη γέννηση του παιδιού της της και 22η ήταν η Κυριακή Φιλτισάκου. Η Χριστίνα Παπαδοπούλου μετά από 3 ποινές και δίλεπτη παραμονή σε pit lane, δέχθηκε και 3η μπαίνοντας στο Στάδιο και ακυρώθηκε.

Από τις ισχυρές δυνάμμεις του βάδην ιδίως στις γυναίκες η διοργανώτρια Ιταλία, έκανε το 1-2 με την Antonella Palmisano να τερματίζει σε 1:23:43 ενώ 2η ήταν η Valentina Trapletti.
Δράμα είχαμε για την 3η θέση καθώς η Ισπανή Laura Garcia-Caro είχε το προβάδισμο, στο τέλος πήγε και να πανηγυρίσει με τη σημαία αλλά είδε ξαφνικά την Ουκρανή Lyudmila Olyanovska να την προσπερνάει στο φίνις!

Στα “μικρά ευρωπαικά” στις Ολυμπιακές χρονιές αρχικά το 2012 δεν έγιναν αγωνίσματα εκτός Σταδίου, το 2016 μπήκε ο ημιμαραθώνιος, το 2020 θα ήταν ανάλογο αλλά δεν έγινε η διοργάνωση λόγω covid, ενώ fέτος προστέθηκε και η μικρή απόσταση του βάδην.

Προηγούμενο άρθροRoma2024: Εύκολα ο Τεντόγλου, παρά λίγο η Κορένεβα – 3ο τελικό ο Παρέλλης
Επόμενο άρθροRoma2024: Εντυπωσιακό 5άρι, η Ιρλανδία τη μεικτή – το …τερμάτισαν στο ύψος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ