Ο Gianmarco Tamberi ήταν το κεντρικό πρόσωπο των διοργανωτών, αυτός έφερε την 5η ημέρα κόσμο και παλμό -ακόμα και τον πρόεδρο της Ιταλίας- στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες όλων, στον πρώτο του μάλιστα φετινό αγώνα.

Κι αν ήταν λίγο υπερβολικός στις αντιδράσεις του στην αρχή, αυτές ήταν μάλλον δικαιολογημένες και σίγουρα αναμενόμενες στη συνέχεια για τον μισοξυρισμένο Ιταλό που πάντα είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδης κι εκδηλωτικός.

O Tamberi μετά τα 2,22μ. και τα 2,26μ, που πέρασε με τη δεύτερη, είχε μείνει με 4 ακόμα στα 2,29μ., τα οποία κατάφερε να περάσει με την τρίτη προσπάθεια.
Στον αγώνα είχε μείνει πια μόνο ο Ουκρανός Lavskyy που είχε και πλεονέκτημα καθώς τα πέρασε με την πρώτη ενώ το χάλκινο είχε πάει στον συμπατριώτη του Doroshchuk που υπερτερούσε στα 2,26μ. των Carmoy, Stefela.

Ο Tamberi πέρασε τα 2,31μ με την πρώτη, ο Lavskyy που αγωνιζόταν μετά απέτυχε κι άφησε δύο προσπάθειες για τα 2,33μ. όπου δεν τα κατάφερε. Ο Tamberi έχοντας πια το χρυσό και μια προσπάθεια ακόμα, μόνος του, ανέβασε κατά 1 εκατοστό τον πήχυ και πέρασε τα 2,34μ.! Και δεν έμεινε εκεί καθώς μετά τον έβαλε στα 2,37μ. που πέρασε επίσης με την πρώτη και -κάνοντας και την κορυφαία φετινή επίδοση- πήρε το ρεκόρ αγώνων που είχε από το 2006 με 2,36μ. ο Silnov.

Ήταν ο 3ος τίτλος του Tamberi στη διοργάνωση, καθώς είχε επικρατήσει και το 2016 όπως και στην προηγούμενη το 2022 (ενώ ήταν εκτός βάθρου αλλά στην 8αδα και τα έτη 2018, 2014, 2012).

-> Νικητές διοργάνωσης

-> Αποτελέσματα

Προηγούμενο άρθροRoma: Για λίγο εκτός τελικού η 4χ100μ. – και εντός η Φ.Φωτοπούλου
Επόμενο άρθροRoma2024: Ασυναγώνιστοι Warholm και Bol με CR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ