Υπήρξαν δύο από τους κορυφαίους αθλητές των «ψηλών» εμποδίων την τελευταία δεκαετία. Κι όμως, ο Liu Xiang και ο Dayron Robles– που έχουν μαγέψει με τις μονομαχίες τους και υπήρξαν κάτοχοι του παγκοσμίου ρεκόρ- είναι παροπλισμένοι, για διαφορετικούς λόγους.

Αμφότεροι δίνουν τη μάχη τους για την επιστροφή, ο ένας στην Κίνα και ο άλλος στην Κούβα. Ο Xiang προσπαθεί να επιστρέψει από μία ακόμη επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα. Ο Κινέζος, που στους τελευταίους δύο Ολυμπιακούς αγώνες έχει συγκινήσει μέχρι δακρύων τους φιλάθλους με την ατυχία του, είναι πλέον 30 χρονών.

Ο ίδιος λέει ότι δεν ξέρει αν θα τα καταφέρει να βρεθεί στο Ρίο το 2016, όμως ήδη έχει ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή. Σύμφωνα με τον προπονητή του, Sun Haiping, η αποθεραπεία εξελίσσεται ομαλά και το επόμενο βήμα είναι να συνηθίσει ξανά το σώμα του την επιβάρυνση της προπόνησης.

Για τον Robles το ζήτημα είναι πιο περίεργο. Ο Κουβανός είναι υγιής και έχει αρχίσει την προετοιμασία του για τη σεζόν του κλειστού στίβου. Έπειτα από την ευρωπαϊκή περιοδεία του το καλοκαίρι, έχει επιστρέψει στην Αβάνα. Όμως, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αγαπητός εκεί.

Ο Robles και ο προπονητής του, Santiago Antunez, δείχνουν διάθεση να τα ξαναβρούν με την ομοσπονδία στίβου της Κούβας, ώστε ο αθλητής να επανέλθει στην εθνική ομάδα, αλλά η απέναντι πλευρά δεν έχει τις ίδιες προθέσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν έπειτα από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 ο Robles άσκησε αυστηρή κριτική στην ομοσπονδία για την ελλιπή στήριξη των αθλητών και ανακοίνωσε πως δεν επιθυμεί πλέον να αγωνίζεται για τη χώρα του. Στην πορεία και η ομοσπονδία τον έβγαλε από την εθνική ομάδα και ο εμποδιστής κατάφερε να αγωνιστεί φέτος εκπροσωπώντας σύλλογο του Μονακό, ενώ άφηνε να εννοηθεί πως ίσως αναζητήσει την αλλαγή εθνικότητας.

Όπως φαίνεται, το πλάνο δεν λειτούργησε και επέστρεψε στην Αβάνα. Ο προπονητής του δήλωσε πως ο αθλητής θέλει να εκπροσωπήσει την πατρίδα του, αλλά η ομοσπονδία διεμήνυσε ότι ο ίδιος τους είχε αποκηρύξει και πως για εκείνους δεν έχει αλλάξει κάτι.

Προηγούμενο άρθροO θηλυκός LeΒron James κάνει μήκος
Επόμενο άρθροΤο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλάζει- Τέλος στα όρια όπως τα ξέραμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ