Σε 7 ομίλους διεξήχθη η Β’ φάση του σχολικού πρωταθλήματος (->αποτελέσματα).
Εφόσον επιτεύχθησαν και τα ανάλογα ->όρια, οι 1οι των ομίλων -και της Κύπρου- και οι επόμενες καλύτερες επιδόσεις, θα συγκροτήσουν τις 12αδες των τελικών των αγωνισμάτων της τελικής φάσης που θα γίνει και φέτος στην Πάτρα στις 3 και 4 Μαίου.
(->Πρόγραμμα/Πληροφορίες)
Στα αγωνίσματα με βατήρα θα προηγηθούν 2 ημιτελικές σειρές για 8αδα, ενώ για τα αγωνίσματα βάδην και συνθέτων οι αθλητές μετέχουν απευθείας στην τελική φάση.
Τα όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις δεν αναγνωρίζονταν στη Β΄φάση – στην τελική θα ισχύουν.
Τα αγωνίσματα γίνονται με τις ->προδιαγραφές σε εμπόδια και ρίψεις να είναι Παίδων/Κορασίδων, φυσικά και για τους εφήβους/νεάνιδες (γεννημένοι το 1999) της Γ’ Λυκείου.
Η κορασίδα Μελπομένη Γρηγοριάδου έστειλε το ακόντιο (500γρ. που ισχύει από το 2012) στα 53,38μ. επίδοση πάνω από 1μ. από το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας που είχε ξανακάνει πρόσφατα (και θα επικυρωθεί εφόσον τηρούνταν οι σχετικές προυποθέσεις)
Ο έφηβος Οδυσσέας Μουζενίδης, με την παιδική (5κ.) σφαίρα βέβαια, πέτυχε ρεκόρ διοργάνωσης, φτάνοντας στα 22,00μ., βελτιώνοντας το 21,10μ. που είχε πετύχει ο ίδιος πέρυσι.
Ο Αντώνης Μέρλος έκανε καλύτερη επίδοση από το όριο για το Ευρωπαικό Ε/Ν που είναι 2,12μ., καθώς πέρασε τα 2,13μ. στο ύψος ενώ προσπάθησε και στα 2,17μ.
Η κορασίδα Παναγιώτα Δόση (που έχει το όριο από το κλειστό έχοντας φτάσει και τα 1,80μ.) πέρασε τα 1,78μ.
Η κορασίδα Αριάδνη Αδαμοπούλου πέρασε τα 4μ. στο επικοντώ (επίδοση πάνω από το όριο για το Ευρωπαικό Ε/Ν)
Πολύ καλή επίδοση πέτυχε ο παίδας Χρήστος Φραντζεσκάκης με 71,75μ. στη σφυροβολία, όπως και η Σταυρούλα Κοσμίδου με 60,76μ.
Καλές βολές στη σφαιροβολία από τις κορασίδες Μαρία Μαγκούλια με 15,66μ. και Κατερίνα Βαν ντε Σάντε με 15,45μ.
Στην Κύπρο, ο έφηβος Γιώργος Κονιαράκης έριξε 66,07μ. στο δίσκο, επίδοση κατά πολύ καλύτερη από το ρεκόρ διοργάνωσης.
Η νεάνιδα Δάφνη Γεωργίου έτρεξε τα 100μ. εμπόδια σε 13.79 -όσο το ρεκόρ διοργάνωσης της επίσης Κύπριας Ναταλίας Χριστοφή.