Πέρυσι τη γλίτωσαν. Οι μειώσεις είχαν ανακοινωθεί, αλλά την τελευταία στιγμή ακυρώθηκαν. Αυτή τη φορά όμως και οι αθλητές θα δουν να περικόπτονται οι απολαβές τους, αφού δεν γλίτωσαν το «ψαλίδισμα» που αναγκάζεται να κάνει ο ΣΕΓΑΣ εξαιτίας της τραγικά μειωμένης χρηματοδότησης από την Πολιτεία.

Το ΔΣ λοιπόν ενέκρινε τις περικοπές και στα οδοιπορικά των αθλητών. Συγκεκριμένα, εκείνοι που ανήκουν στην Α κατηγορία θα πέσουν από τα 1.000 στα 900 ευρώ, εκείνοι της Βʼ θα κατέβουν από τα 700 στα 650, ενώ δεν θα γίνουν περικοπές στην Γʼ κατηγορία.

«Είχαμε πάρει και πέρυσι τη σχετική απόφαση, αλλά η έκτακτη χρηματοδότηση μας έδωσε την ευκαιρία να την ακυρώσουμε. Τώρα οι περικοπές θα ισχύσουν από την 1η Απριλίου», είπε ο Κώστας Παναγόπουλος. Αν η διεκδίκηση της επιπλέον χρηματοδότησης των ομοσπονδιών έχει αίσιο τέλος, τότε μπορεί και φέτος να γλιτώσουν τελικά οι αθλητές τις μειώσεις. Με τα σημερινά δεδομένα πάντως, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ εξήγησε πως τα «περιθώρια είναι μηδενικά. Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να κάνουμε περικοπές ακόμη και στους αθλητές, ένα κομμάτι που δεν είχαμε αγγίξει τα τελευταία χρόνια όταν είχαν γίνει δραματικές μειώσεις στους υπόλοιπους τομείς».

Στο μεταξύ, στη συνεδρίασή του το ΔΣ αποφάσισε και ανακατατάξεις στις κατηγορίες του σχεδιασμού. Σε αυτόν εντάσσεται πλέον η Δέσποινα Ζαπουνίδου, χάρη στην εμφάνισή της στο Λουγκάνο, όπου έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αντίθετα, «πέφτουν» μία κατηγορία ο Δημήτρης Τσιάμης, η Αθανασία Πέρρα (από την Αʼ στη Βʼ), η Νίκη Πανέττα και η Βούλα Παπαχρήστου (από τη Βʼ στη Γʼ), καθώς όπως είχε ανακοινωθεί από το περασμένο φθινόπωρο πλέον οι αθλητές κρίνονται και το χειμώνα ανάλογα με την παρουσία τους και όχι μόνο στο τέλος της θερινής σεζόν όπως παραδοσιακά γινόταν έως τώρα. Μετά από αυτή την εξέλιξη, στην κορυφαία κατηγορία του σχεδιασμού παραμένουν πλέον μόνο τρεις αθλητές, ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Λούης Τσάτουμας και ο Αντώνης Μάστορας.

Προηγούμενο άρθροΗ IAAF κρίνει το μέλλον του Κώστα Μπανιώτη –Ειδικές συνθήκες αναγνώρισε ο ΣΕΓΑΣ
Επόμενο άρθρο«Διαζύγιο» για Ντοφέν και Πανέττα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ