Σχεδόν τέσσερις μήνες από τη στιγμή που έδωσε το δείγμα που τον έβαλε σε μπελάδες, ο Κώστας Μπανιώτης βλέπει την υπόθεσή του να περνά σε άλλο επίπεδο. Πλέον θα περιμένει να κριθεί από την IAAF. Και το πρώτο βήμα ήταν καλό για εκείνον.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ επικύρωσε την απόφαση της δικαστικής επιτροπής να παραπεμφθεί η υπόθεση του άλτη του ύψους στο συμβούλιο επιθεώρησης ντόπινγκ της διεθνούς ομοσπονδίας.

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά είναι καλή για τον αθλητή που είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένο διεγερτικό, αφού η δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ έκρινε ότι συντρέχουν ειδικές περιστάσεις στην υπόθεσή του. Ουσιαστικά τώρα η IAAF και η αρμόδια επιτροπή της θα κληθεί να αποφασίσει για το αν πράγματι κατά την άποψή της υπάρχουν αυτές οι ειδικές περιστάσεις. Και σε τέτοια περίπτωση, ο άλτης θα πέσει στα μαλακά. Είτε θα απαλλαγεί, είτε θα του επιβληθεί επίπληξη ή μειωμένη ποινή αποκλεισμού.

Η δικαστική επιτροπή κατέληξε ουσιαστικά πως ο αθλητής απέδειξε ότι δεν υπήρχε δόλος στη λήψη της απαγορευμένης ουσίας. Και βασικό στοιχείο για αυτό ήταν το γεγονός ότι στην ανάλυση του συμπληρώματος που λάμβανε, από το εργαστήριο του ΟΑΚΑ, εντοπίστηκε η απαγορευμένη ουσία που βρέθηκε στο δείγμα του, παρότι αυτή δεν αναφερόταν στα συστατικά του σκευάσματος.

Οι επόμενες κινήσεις θα γίνουν άμεσα από το ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος στην υπόθεση. Έτσι, την Πέμπτη θα ενημερωθεί η IAAF με mail για την απόφαση, ενώ ο φάκελος θα μεταφραστεί και θα σταλεί στο Μονακό το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή της IAAF.

Προηγούμενο άρθροΠού θα διεξαχθούν φέτος τα Πανελλήνια πρωταθλήματα –Οι όμιλοι του Διασυλλογικού
Επόμενο άρθρο«Ψαλίδι» στα οδοιπορικά των αθλητών –Τέσσερις υποβιβασμοί στο σχεδιασμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ