Η σελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας φιλοξενεί φέτος μερικές μικρές συνεντέυξεις αθλητών σχετικά με πρώτες εντυπώσεις απο τον αθλητισμό και τη ζωή.

Μεταξύ αυτών και οι κορυφαίες επικοντίστριές μας, η Κατερίνα Στεφανίδη (Κ) και λίγο καιρό πριν η Νικόλ Κυριακοπούλου (Ν) μοιράστηκαν με την IAAF και μαζί μας ορισμένες από αυτές. Σας τις παραθέτουμε:

Πρώτος προπονητής

K) Ο πρώτος μου προπονητής ήταν ο Παναγιώτης Συμεωνίδης, ένας από τους καλύτερους σε θέματα τεχνικής. Είχα πολλές επιτυχίες χάρη σε αυτόν, με έμαθε να τρέχω σωστά και μου έδωσε πολύ σωστή τεχνική βάση. (Μαζί του κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων το 2005 και ασημένιο στο αντίστοιχο του 2007. Επίσης κατέκτησε και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων/Νεανίδων το 2008).

N) Τον έλεγαν Θανάση και ήταν ο πρώτος μου προπονητής στην ενόργανη γυμναστική, όπου δεν ήταν και η καλύτερη περίοδος της ζωής μου. Ο πρώτος μου προπονητής στο στίβο είναι αυτός που έχω ακόμη, ο Μανόλης Καραγιάννης που ήταν και ο ίδιος επικοντιστής.

Πρώτο άθλημα

N) Ενόργανη Γυμναστική.Προπονήθηκα σκληρά για 5 χρόνια και αγωνίστηκα σε εθνικό επίπεδο.Στην αρχή ήταν ωραία,αλλά μετά κατάλαβα ότι δεν ήταν για μένα και αποφάσισα να δοκιμάσω τον στίβο. Έκανα μήκος,εμπόδια,ταχύτητες,αλλά ερωτεύτηκα το άλμα επι κοντώ.

Πρώτος αγώνας

N) Ήταν σε μια επίδειξη ενόργανης γυμναστικής όταν ήμουν 8 ετών. Φυσικά η περήφανη μητέρα μου κατέγραψε τα πάντα με μια καινούρια κάμερα που είχε αγοράσει για την περίσταση και αργότερα εκείνο το βράδυ,περάσαμε όμορφα βλέποντας ξανά και ξανά την επίδειξη.

Πρώτος τραυματισμός

K) Ήμουν 12 ετών όταν ξεκίνησα να έχω πρόβλημα στον ιγνυακό τένοντα.Πήγα σε πολλούς γιατρούς στην Ελλάδα για να το αντιμετωπίσω,μέχρι που μου συνέστησαν μια καλή χειροπράκτωρ και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.

Πρώτη απογοήτευση στο στίβο

K) Ήταν την πρώτη μου χρονιά σε Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες, είχα την πεποίθηση ότι θα κερδίσω,αλλά όταν έφτασα εκεί, είδα ότι θα αντιμετώπιζα μια κοπέλα 3 χρόνια μεγαλύτερη με ατομικό ρεκόρ 10 πόντους περισσότερο από μένα.Σε εκείνον τον αγώνα πήδησε 3.40μ. κι εγώ 3.20μ.

N) Ήταν σε ένα διασυλλογικό πρωτάθλημα το 2007. Είχα πυρετό αλλά ήθελα πολύ να αγωνιστώ. Δυστυχώς, επειδή ήμουν αδύναμη και δεν ένοιωθα καλά, σε μια προσπάθεια έχασα τη λαβή και έπεσα με το κεφάλι. Έπρεπε να περιμένω ξαπλωμένη το ασθενοφόρο για 45 λεπτά μέχρι να πάω στο νοσοκομείο. Ήταν αρκετά σοβαρός τραυματισμός, έμεινα στο νοσοκομείο δυο μέρες και έπειτα για 10 μέρες στο κρεβάτι στο σπίτι. Λίγοι πίστευαν ότι θα καταφέρω να ξαναπηδήξω, αλλά δύο εβδομάδες μετά επέστρεψα στις προπονήσεις και τρεις εβδομάδες μετά τον τραυματισμό, έκανα και άλματα.

Πρώτος διεθνής αγώνας

K) Αν θυμάμαι καλά, ήμουν 14 ετών και ήταν ένας αγώνας street pole vault στην Πράγα. Στην κεντρική πλατεία της Πράγας υπήρχαν δυο σκάμματα, ένα για άνδρες κι ένα για γυναίκες και πολλά μεγάλα ονόματα συμμετείχαν. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε τέτοιον αγώνα και έκανα ατομικό ρεκόρ 4.10μ. Θυμάμαι ότι ο Τσέχος ή ο Σουηδός προπονητής είχαν “τρελλαθεί”, που έκανα τέτοια επίδοση στα 14 μου. Ήταν και το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ελλάδος και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι όταν χρειάστηκε να πάω τουαλέτα κατά τη διάρκεια του αγώνα σε ένα διπλανό McDonaldʼs, ήταν μια κυρία στην πόρτα της τουαλέτας και μου ζήταγε να πληρώσω για να τη χρησιμοποιήσω!

N) Ήταν το Ευρωπαϊκό Εφήβων –Νεανίδων του 2004 στο Γκροσσέτο της Ιταλίας. Πήδηξα 4 μέτρα και ισοφάρισα το ατομικό μου ρεκόρ κατακτώνας την 6η θέση.Ήταν ο πρώτος και τελευταίος αγώνας στη ζωή μου που είχα άγχος .Θυμάμαι είχα νοιώσει μεγάλη απογοήτευση με την 6η θέση, αλλά ο προπονητής μου με έκανε να νοιώσω καλύτερα, εξηγώντας μου ότι θα έπρεπε να ήμουν περήφανη με αυτό που πέτυχα στην πρώτη μου μέγάλη διεθνή διοργάνωση

Πρώτη συνέντευξη

N) Μετά την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Εφήβων –Νεανίδων του 2004 στο Γκροσσέτο, έδωσα την πρώτη μου συνέντευξη σε μια αθλητική εφημερίδα. Ήταν πολύ συναρπαστικό να διαβάζουν οι φίλοι και η οικογένεια μου για μένα σε μια γνωστή, καθημερινή εφημερίδα.

Και εκτός αθλητισμού..:

Πρώτο παιχνίδι

K) Είχα πολλά κουτιά παπουτσιών γεμάτα χαρακτήρες του Disney. Έπαιζα μαζί τους για ώρες και έφτιαχνα ιστορίες στο κεφάλι μου.Μάλιστα μια φορά έκανα ένα τεστ μνήμης κλείνοντας τα μάτια: Διάλεγα ένα στην τύχη και πάντα ήξερα ποιο είχα διαλέξει.

N) Ένας μεγάλος αρκούδος,μεγαλύτερος κι από μένα!Ήμουν 3-4 ετών και νόμιζα ότι με προστάτευε ενώ εγώ κοιμόμουν.Ήταν ο πρώτος καλός μου φίλος.

Πρώτη παιδική φίλη

K) Τη λένε Παναγιώτα Αναγνωστοπούλου,είμαστε καλές φίλες απο την ηλικία των 2 ετών. Μέναμε κοντά και πήγαμε στο ίδιο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Είμασταν οι καλύτερες φίλες και αν και δε βλεπόμασταν και τόσο συχνά μεγαλώνοντας, πάντα αυτή σκέφτομαι σαν καλύτερη φίλη. Μιλάμε ακόμα κάθε εβδομάδα στο τηλέφωνο. Ζει στη Σκωτία και εργάζεται ως οδοντίατρος εκεί.

N) Την έλεγαν Ειρήνη. Ήμουν έξι χρονών και καθόμασταν μαζί στο σχολείο και κάναμε καλή παρέα, προσπαθώντας να πρoσαρμοστούμε στο καινούριο περιβάλλον του σχολείου

Πρώτο ρούχο που αγόρασα

K) Σαν κορίτσι δεν με ένοιαζαν τα ρούχα, αλλά είχα μια φίλη που με πίεζε να πάμε για ψώνια. Σίγουρα θα ήταν κάτι που αγόρασα με αυτήν τη φίλη και πιθανότατα θα το φόρεσα μόνο μια φορά.

N) Ήταν ένα τζην που αγόρασα στα 14 μου με το πρώτο μου χαρτζηλίκι. Μέχρι τότε ήθελα να φοράω μόνο αθλητικά ρούχα, αλλά από εκείνη τη μέρα συνειδητοποίησα ότι υπάρχει και ζωή έξω απο τον στίβο.

Πρώτη καταστροφή της μόδας

K) Δεν είχε να κάνει τόσο με ρούχα,όσο με το make-up. Έφτασα σε μια ηλικία που όλα τα κορίτσια έβαζαν make-up, αλλά έμενα δεν με ένοιαζε. Μετά από δύο χρόνια γύρω στα 16 μου άρχισα να βάζω make-up και να βάφω τα μαλλιά μου ξανθά. Το πρόβλημα ήταν ότι έβαζα πολύ περισσότερο make-up από όσο θα έπρεπε για να πάω προπόνηση και η μητέρα μου προσπαθούσε να μου πει με καλό τρόπο να μην το κάνω. Σύντομα κατάλαβα ότι δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα!

Ν) Ευτυχώς για μένα δεν είχα καμία! Αφού ασχολούμαι με το στίβο,τον περισσότερο χρόνο φοράω αθλητικά ρούχα λόγω των απαιτήσεων της προπόνησης.

Πρώτο πράγμα που έμαθα να μαγειρεύω

K) Η μητέρα μου με έμαθε να κάνω σούπα με ρύζι με και ένα κύβο ζωμού κοτόπουλου για τη γεύση. Ήταν αρκετά απλό και ειμαι χαρούμενη που οι μαγειρικές μου ικανότητες έχουν βελτιωθεί πολύ από τότε.

N) Ιταλική μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και τυρί Gouda.Ήθελα να εντυπωσιάσω τους φίλους που είχα καλέσει στο σπίτι.Όμως δεν ήταν και η καλύτερη προσπάθεια και ευτυχώς το delivery της πιτσαρίας ήρθε γρήγορα και έφερε αληθινό φαγητό στο σπίτι!

Το πρώτο μου αυτοκίνητο

K) Πήρα το δίπλωμα οδήγησης στα 18 και το πρώτο αυτοκίνητο που οδηγούσα για 6 μήνες και πριν φύγω για σπουδές στις ΗΠΑ, ήταν ένα Toyota Yaris. Όταν πήγα στις ΗΠΑ, πάλι Yaris αγόρασα,αυτή τη φορα όμως σενταν.

N) Ένα μικρό κίτρινο Fiat Panda.Το αγόρασα στα 18α γενέθλια μου με τα χρήματα που μάζευα και το έχω ακόμα.Ευχομαι το Panda μου σύντομα να μεταμορφωθεί σε μια Ferrari, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη!

Πρώτο κατοικίδιο

K) Είχαμε βρει ένα κουτάβι όταν ήμουν μικρή, αλλα δυστυχώς δυο μήνες μετά,το έσκασε από το σπίτι.

N) Ένα μικρό μαλτεζάκι που ζύγιζε δύο κιλά. Ήμουν πολύ στενοχωρημένη που έχασα τη σεζόν του κλειστού το 2012, λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο και έτσι αποφάσισα να αγοράσω ένα κατοικίδιο. Από τότε ο μικρός μου φίλος πάντα καταφέρνει να μου φτιάξει το κέφι όταν δε νοιώθω και τόσο καλά.

(επιμέλεια: Αλέξης Γρίβας)

Προηγούμενο άρθροΗ Λάρισα έκανε την αρχή των Run Greece – Ακολουθεί το Ηράκλειο
Επόμενο άρθροΗ Υφαντίδου κοιτάει Ρίο στο challenge συνθέτων – Σε Σύδνευ ο 1ος αγώνας με πρωτάθλημα Αυστραλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ