Ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Διασυλλογικών Αγώνων του 2015 παρουσίασε στην πρωινή του εισήγηση, στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της ΕΠΑΚΑΒ, ο τεχνικός Ανάπτυξης της ομοσπονδίας, Μάρκος Καλούδης.

Στόχος της ομοσπονδίας είναι να δημιουργήσει ελκυστικότερους, ουσιαστικότερους και αξιόπιστους αγώνες, που θα εξυπηρετούν αγωνιστικά τους αθλητές όλων των ηλικιών και των σωματείων.

Με βάση την πρόταση, οι Διασυλλογικοί Αγώνες – και όχι Διασυλλογικά Πρωταθλήματα όπως μέχρι φέτος λεγόντουσαν- θα γίνονται σε οχτώ ομίλους τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Οι αγώνες θα διεξάγονται σε δύο αγωνιστικές ημέρες με χρονική απόσταση μεταξύ τους, τουλάχιστον μία εβδομάδα διαφορά, σε δύο διαφορετικές πόλεις.

Οι δύο πόλεις διεξαγωγής κάθε ομίλου, επιλέγονται με κριτήριο έτσι ώστε να εξισορροπούνται και να κατανέμονται – όσο είναι δυνατόν – ισομερώς τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων. Οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε δύο ατομικά αγωνίσματα και μία σκυταλοδρομία ή σε δύο σκυταλοδρομίες και ένα ατομικό αγώνισμα στο σύνολο των δύο ημερών, ενώ στην μία αγωνιστική ημέρα ο κάθε αθλητής δικαιούται να συμμετάσχει σε μέχρι δύο αγωνίσματα. Το ωρολόγιο πρόγραμμα της κάθε ημέρες θα περιλαμβάνει μόνο έναν κύκλο.

Σύμφωνα με την ίδια πρόταση, από το 2015 αξιολογούνται και οι αθλητές- τριες της κατηγορίας Ανδρών- Γυναικών και παράλληλα καταργείται ο τρόπος αξιολόγησης μέσα από την 16άδα, όπως ίσχυε μέχρι φέτος.

Οι οχτώ προτεινόμενοι όμιλοι
1ος Θράκη- Καβάλα- Δράμα- Σέρρες – Πέλλας/Κιλκίς
2ος Θεσσαλονίκη- Πιερία/Ημαθία
3ος Θεσσαλία- Ηπειρος- Δυτ. Μακεδονία – Κέρκυρα
4ος Βορ. Πελοπόννησος- Περ. Πελοποννήσου- Αν. Πελοπόννησος- Δυτ. Στερεά
5ος Πειραιάς- Δυτ. Αττική- Βοιωτία/Εύβοια- Αν. Στερεά
6ος Αθήν- Αν. Αττική
7ος Κρήτη
8ος Δωδεκάνησα- Λέσβος- Χίος/Σάμος-Κυκλάδες (Στο πλάισιο των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων)

“Πηγή: ΣΕΓΑΣ”

Προηγούμενο άρθροΗ προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 50χλμ. βάδην
Επόμενο άρθροArikan και Steel οι νικητές στο Samokov και στο ανώμαλο έδαφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ